Σάλτσες

Σάλτσα με ουίσκι για ψητά (τύπου Jack Daniel's sauce)

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ταμπάσκο (ή ένα κοφτό κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι)
  • 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας γουοστερσάιρ σος (worcestershire sauce - θα τη βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • ½ φλιτζάνι ουίσκι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
  • 2 κύβους βοδινού

Εκτέλεση
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (για να μην κολλήσει στον πάτο και γίνει καραμέλα) και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού στο μισό και αφήνετε να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα σας να αρχίζει να πήζει. Αφήστε την να κρυώσει πριν σερβίρετε, ώστε να πήξει περισσότερο και να έχετε τη υφή μιας αραιής μαρμελάδας. Για να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα επιλέξτε ένα βαθύ κατσαρολάκι, ώστε ακόμα και στις στιγμές που η σάλτσα σας θα φουσκώνει να μην χυθεί έξω από το σκεύος σας. Πριν τη σερβίρετε, και αν θέλετε να δώσετε στην σάλτσα σας λίγη περισσότερη ένταση, στάξτε λίγες ακόμα σταγόνες ουίσκι και ανακατέψτε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

 

Σάλτσα καυτερή με μπούκοβο

Υλικά

  • 400 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
  • 1 ολόκληρη καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο




Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 1 λεπτό το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δυναμώνετε τη φωτιά, αφήνετε να πάρει η σάλτσα σας μερικές βράσεις για να δέσει. Η σάλτσα θα είναι έτοιμη μετά από περίπου 10-15 λεπτά.

Προσοχή! Είναι ΠΟΛΥ καυτερή!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.