Monday 27th of March 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Σάλτσες

Σάλτσα με ουίσκι για ψητά (τύπου Jack Daniel's sauce)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ταμπάσκο (ή ένα κοφτό κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι)
  • 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας γουοστερσάιρ σος (worcestershire sauce - θα τη βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • ½ φλιτζάνι ουίσκι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
  • 2 κύβους βοδινού

Εκτέλεση
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (για να μην κολλήσει στον πάτο και γίνει καραμέλα) και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού στο μισό και αφήνετε να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα σας να αρχίζει να πήζει. Αφήστε την να κρυώσει πριν σερβίρετε, ώστε να πήξει περισσότερο και να έχετε τη υφή μιας αραιής μαρμελάδας. Για να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα επιλέξτε ένα βαθύ κατσαρολάκι, ώστε ακόμα και στις στιγμές που η σάλτσα σας θα φουσκώνει να μην χυθεί έξω από το σκεύος σας. Πριν τη σερβίρετε, και αν θέλετε να δώσετε στην σάλτσα σας λίγη περισσότερη ένταση, στάξτε λίγες ακόμα σταγόνες ουίσκι και ανακατέψτε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

 

Σάλτσα καυτερή με μπούκοβο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Υλικά

  • 400 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
  • 1 ολόκληρη καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο




Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 1 λεπτό το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δυναμώνετε τη φωτιά, αφήνετε να πάρει η σάλτσα σας μερικές βράσεις για να δέσει. Η σάλτσα θα είναι έτοιμη μετά από περίπου 10-15 λεπτά.

Προσοχή! Είναι ΠΟΛΥ καυτερή!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δοκιμάστε...

μάφινς-muffins-με-καρδιές-από-μακεδονικό-ταχίνι-με-κακάο-και-μακεδονικό-ταχίνι-με-πορτοκάλιΥλικά 500 γρ. (και όσο πάρει)αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 220 ml χυμό πορτοκάλι 150 ml Παρθένο...
kέικ-ντόμινοΥλικά 4 φλιτζ. αλεύρι για κέικ 1 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό 2 φλιτζ. ζάχαρη 6 αβγά 1 1/3 φλιτζ....
κατσικάκι-κλέφτικοΥλικά 1 μπούτι κατισκίσιο 1500 γρ. περίπου 12 σκελίδες σκόρδο 2 μέτρια καρότα 1 1/2 κιλό...
καλαμαράκια-γεμιστά-διαίτηςΥλικά (Μερίδες 4) 1 κιλό καλαμαράκια 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 1 φλιτζανάκι ρύζι (μουλιασμένο στο...



 


Ψηφοφορίες

Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 56
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 87
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 116
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 87
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 114
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 116
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 88
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 187

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

39
2-3 φορές την εβδομάδα
28
1-2 φορές το μήνα
23
3-4 φορές το μήνα
14
Σχεδόν καθημερινά
10
Δεν καταναλώνω κόκκινο κρέας
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.