Wednesday 18th of January 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Σάλτσες

Σάλτσα με ουίσκι για ψητά (τύπου Jack Daniel's sauce)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ταμπάσκο (ή ένα κοφτό κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι)
  • 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας γουοστερσάιρ σος (worcestershire sauce - θα τη βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • ½ φλιτζάνι ουίσκι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
  • 2 κύβους βοδινού

Εκτέλεση
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (για να μην κολλήσει στον πάτο και γίνει καραμέλα) και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού στο μισό και αφήνετε να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα σας να αρχίζει να πήζει. Αφήστε την να κρυώσει πριν σερβίρετε, ώστε να πήξει περισσότερο και να έχετε τη υφή μιας αραιής μαρμελάδας. Για να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα επιλέξτε ένα βαθύ κατσαρολάκι, ώστε ακόμα και στις στιγμές που η σάλτσα σας θα φουσκώνει να μην χυθεί έξω από το σκεύος σας. Πριν τη σερβίρετε, και αν θέλετε να δώσετε στην σάλτσα σας λίγη περισσότερη ένταση, στάξτε λίγες ακόμα σταγόνες ουίσκι και ανακατέψτε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

 

Σάλτσα καυτερή με μπούκοβο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Υλικά

  • 400 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
  • 1 ολόκληρη καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο




Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 1 λεπτό το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δυναμώνετε τη φωτιά, αφήνετε να πάρει η σάλτσα σας μερικές βράσεις για να δέσει. Η σάλτσα θα είναι έτοιμη μετά από περίπου 10-15 λεπτά.

Προσοχή! Είναι ΠΟΛΥ καυτερή!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δοκιμάστε...

ντολμαδάκια-μυρωδάτα-με-αμπελόφυλλαΥλικά 1 ποτήρι λάδι 1 φλιτζάνι ρύζι 1 φλιτζάνι πλιγούρι 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κ. σούπας ξερό...
δίπλες-με-σιμιγδάλιΥλικά 5 - 6 φλυτζάνια σιμιγδάλι το χυμό από 3 πορτοκάλια 8 αυγά 1 κουταλάκι σόδα λίγο...
ρύζι-με-κάσιουςΥλικά για 8 μερίδες 1 φλτζ. τσαγιού μακρύκκοκο ρύζι ¾ φλυτζανιού άγριο ρύζι 4 ½ φλτζ. τσαγιού ζωμό...
μπακαλιάρος-παστός-αυγολέμονοΥλικά 1 κιλό μπακαλιάρος χοντρός 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι μερικά φύλλα σέλινο 1 μέτριο...



 


Ψηφοφορίες

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 83
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 54
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 109
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 113
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 84
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 83
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 112
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 184

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

39
3-4 φορές το μήνα
30
2-3 φορές την εβδομάδα
15
Σπάνια ή ποτέ
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.