Ρύζια

Ατζέμ πιλάφι

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι τύπου Αμερικής
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού ντομάτα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το πλένουμε.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κρέας. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και νερό έως ότου σκεπαστεί το κρέας. Σημειωτέον ότι η ποσότητα του νερού πρέπει να είναι τόση όση χρειάζεται για να βράσει το ρύζι προσαυξημένη κατά 2 φλυτζάνια. Έτσι όταν βράζει το κρέας, θα παραμείνει περίπου τόσος ζωμός όσος θα χριεάζεται το ρύζι (τα 2 επιπλέον φλυτζάνια θα εξατμιστούν).
  3. Βράζουμε το κρέας για 40 - 50 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε σε μία πιατέλα, σουρώνουμε προσεκτικά το ζωμό και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Αφαιρούμε με προσοχή τα κόκαλα από το κρέας, προσπαθώντας αν είναι δυνατόν να μην αφήσουμε υπολλείματα.
  5. Στο ζωμό, ρίχνουμε το ρύζι (αν χρειάζεται νερό συμπληρώνουμε ανάλογα) για να βράσει.
  6. Μόλις ετοιμαστεί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με το κρέας.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.