Ρύζια

Ρύζι Cantonese

Ρύζι Cantonese

Υλικά

  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια μαγειρεμένο ή μία κούπα ζαμπόν σε κύβους
  • 3 κούπες μαγειρεμένο ρύζι
  • 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια σε κομμάτια
  • 1 κούπα φύτρες φασολιών
  • 2-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε σε μέτρια φωτιά για 2’. Έπειτα προσθέστε και το σκόρδο και τσιγαρίστε για 1’ περίπου.
  2. Τραβήξτε στην άκρη του τηγανιού τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίξτε τα αυγά  στη μέση του τηγανιού, μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1-2’ μέχρι να μαγειρευτούν. Έπειτα ανακατέψτε μαζί τα κρεμμύδια και το σκόρδο που είχατε αφήσει στην άκρη.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο ( ή ζαμπόν) ,το ρύζι, τα πράσινα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε. Προσθέστε τις φύτρες και τη σόγια, ανακατέψτε και αφήστε για λίγο.


Σημείωση: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μαζί με τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο άλλα λαχανικά, όπως τεμαχισμένα μανιτάρια, σέλερι, αρακά, καρότα, λάχανο κτλ.

 

Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Ντολμαδάκια με μελιτζάνες

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 2 κουταλιές. δυόσμο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3/4 κούπας ρύζι
  • 2 κούπες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια αμπελόφυλλα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε την μελιτζάνα, βγάζουμε τα σπόρια και ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε την μελιτζάνα με το κρεμμυδάκι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ρουφήξουν όλο το λάδι. Προσθέτουμε το λεμόνι, την ρίγανη, τον δυόσμο, το σκόρδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει η μελιτζάνα.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί 5 λεπτά. Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο σκεύος με τη σειρά.
  3. Περιχύνουμε με την ντομάτα προσθέτουμε λίγο νερό για να μην γίνει πηχτή η σάλτσα και ψήνουμε για 50 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.