Ριζότο με πιπεριές

Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)

  • 200 γρ. καστανό ρύζι ωμό
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • 200 γρ. πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι βασιλικός
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράστε το ζωμό λαχανικών με το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί πλήρως ο ζωμός λαχανικών. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και ανακατέψτε τις με το ρύζι. Τοποθετήστε το μείγμα σε σκεύος και προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ελαιολάδου.
  2. Τοποθετήστε το σκεύος στο φούρνο και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Με τη 1 κουταλιά σούπας ελαιολάδου σοτάρετε το βασιλικό για 10 λεπτά και πασπαλίστε το ριζότο μόλις είναι έτοιμο.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Μερίδα:  ¼ συνταγής
  • Θερμίδες: 303 kcal
  • Πρωτεΐνη:  8 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 48,5 γρ.
  • Λίπος: 9 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 2,4 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.