Πουτίγκες

Τσουρέκι Πουτίγκα

Υλικά

  • 1 μέτριο τσουρέκι (500-600γρ) κομμένο σε κύβους
  • 8 αυγά
  • 3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • Λίγη μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές μουσκεμένες σε λικέρ


Για την κρέμα:

  • ¾ φλιτζανιού φρέσκο γάλα
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα στο ταψί τους κύβους από το τσουρέκι. Χτυπάμε σε ένα μίξερ τα υπόλοιπα υλικά, ξεκινώντας με τα αυγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια το γάλα και την κρέμα. Περιχύνουμε με το μίγμα τους κύβους του τσουρεκιού και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά το μίγμα να μουσκέψει το τσουρέκι. Στο τέλος ρίχνουμε και τις σταφίδες (που έχουμε στραγγίσει καλά) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα. Βγάζουμε το ταψί και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής: Ρίχνουμε σε ¼ φλιτζανιού γάλα το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά, ενώ το υπόλοιπο γάλα, η κρέμα γάλακτος και η ζάχαρη μπαίνουν σε κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν μια βράση. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε γρήγορα για να μας πήξει η κρέμα χωρίς να σβολιάσει. Βγάζουμε από τη φωτιά μετά από 2 λεπτά έντονου ανακατέματος. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  3. Σερβίρουμε κόβοντας ένα κομμάτι πουτίγκα το οποίο γαρνίρουμε με μια "γενναία" δόση κρέμας και πασπαλισμένη κανέλα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Πουτίγκα λεμονιού

Πουτίγκα λεμονιού

Υλικά

  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 55 γρ. μαλακό βούτυρο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 αυγά
  • 55 γρ. φαρινάπ
  • 300 ml γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200οC.
  2. Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού έως ότου το μίγμα να πάρει ένα ανοιχτό χρώμα και να γίνει αφράτο.
  3. Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέστε τους κρόκους μαζί με το φαρινάπ στο μίγμα και χτυπήστε. Προσθέστε το γάλα και το χυμό λεμονιού και χτυπήστε πάλι για λίγο.
  4. Φτιάξτε την μαρέγκα με τα ασπράδια των αυγών (μέχρι να γίνει σταθερή) και προσθέστε την κουταλιά-κουταλιά στο μίγμα.
  5. Ρίξτε το μίγμα σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο πιάτο (φωτογραφία) το οποίο έχετε βουτυρώσει. Βάλτε το ταψάκι (ή πιάτο) σε ένα μεγαλύτερο ταψί στο οποίο έχετε βάλει ζεστό νερό μέχρι την μέση περίπου.
  6. Ψήστε στους 180οC για 25-30 λεπτά.

 

Πηγή: www.asante.gr

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.