Πουλερικά

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 7-8 φέτες πορτοκαλιού καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • δεντρολίβανο (κατά προτίμηση φρέσκο)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για τη σάλτσα: το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τις φέτες του πορτοκαλιού, το ξύδι, το μέλι, το ξύσμα του πορτοκαλιού, λίγο δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και τα βγάζετε από τη φωτιά.
  2. Βάλτε τα στήθη του κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά (ή εναλλακτικά ψήστε τα στο φούρνο σε ταψάκι). Σε 2 λεπτά αναποδογυρίστε τα στήθη ώστε να ψηθεί για λίγο και η άλλη πλευρά. Στη συνέχεια χαμηλώστε πολύ τη φωτιά, ρίξτε τη σάλτσα που έχετε στο κατσαρολάκι και αφήστε τα φιλέτα κοτόπουλου να σιγοψηθούν και τη σάλτσα να δέσει καλά.
  3. Θα χρειαστείτε συνολικά περίπου 30 λεπτά ψησίματος. Μην ξεχνάτε να αναποδογυρίζετε συνεχώς το κοτόπουλο ώστε να ψηθεί καλά και να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  4. Σερβίρετε βάζοντας στην άκρη κάθε στήθους ένα κλωναράκι φρέσκου δεντρολίβανου και περιχύνοντας το στήθος με τη σάλτσα πορτοκαλιού.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Σνίτσελ κοτόπουλο φούρνου

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο (από στήθος) ή φιλέτα από μοσχαρίσιο κρέας
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


Για το πανάρισμα:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια φρυγανιά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ούζο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να ανοίξει πολύ καλά τα φιλέτα ή διαφορετικά χτυπήστε τα εσείς με το ειδικό εργαλείο για να πλατύνουν. Χαράξτε λίγο τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές για να μην χαλάσει το σχήμα τους κατά το ψήσιμο. Αλατοπιπερώστε.
  2. Χτυπήστε καλά τα αυγά μαζί με το γάλα, αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη μουστάρδας, την πάπρικα και το ούζο μέχρι να έχετε ομοιογενές μίγμα.
  3. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο και σε ένα άλλο μεγάλο πιάτο την τριμμένη φρυγανιά. Παίρνετε το πρώτο φιλέτο και το αλευρώνετε καλά. Το τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Στη συνέχεια το περνάτε από το μίγμα των αυγών και από τις δύο πλευρές. Τέλος το περνάτε από τη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί με φρυγανιά και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με τα άλλα φιλέτα.
  4. Αλείφετε ένα πυρέξ με ελαιόλαδο και βάζετε τα φιλέτα μέσα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, γυρίζετε τα σνίτσελ σας ανάποδα, προσθέτετε στο πυρέξ λίγο ελαιόλαδο, αν χρειάζεται, και  ψήνετε για άλλα 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
  5. Συνοδέψτε με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.