Πουλερικά

Κοτόπουλο γεμιστό με ψητή κόκκινη πιπεριά, φυστίκια Αιγίνης και τυρί φέτα

Κοτόπουλο γεμιστό με ψητή κόκκινη πιπεριά, φυστίκια Αιγίνης και τυρί φέτα

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1/2 φλιτζανιού τυρί φέτα (λιωμένη πουρέ)
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης (χοντροκομμένα)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου (ανοιγμένα απλωτά και χτυπημένα να είναι λεπτά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού ζωμός κότας
  • 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
  • 1/4 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας (ή τριμμένη μαστίχα)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τη μισή φέτα, τα φιστίκια και 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν μια παχιά πάστα.
  2. Απλώνουμε τα στήθη κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, τοποθετούμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές και από πάνω απλώνουμε το μίγμα που φτιάξαμε.
  3. Τυλίγουμε το κοτόπουλο γύρω από τη γέμιση και το δένουμε ή τοτοποθετούμε οδοντογλυφίδες.
  4. Αλατοπιπερώνουμε
  5. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι (1 κουταλιά) σε ένα τηγάνι.
  6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει (περίπου 2-4 λεπτά ανά πλευρά).
  7. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
  8. Προσθέτουμε το κρασί στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε, βγάζουμε το κοτόπουλοε και το σβήνουμε με αυτό.
  9. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το σκόρδο και το αφήνουμε να πάρει βράση.
  10. Σιγοβράζουμε χαμηλώνοντας το μάτι στο μισό.
  11. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη φέτα, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το λικέρ μαστίχας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  12. Σιγοβράζουμε για λίγα ακόμη λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύεται ιδανικά με ριζότο με σαφράν.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Φιλέτο κοτόπουλου με πιπεριές

Υλικά

  • 50 γρ ρύζι
  • 150 γρ φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλάκια γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο, κάρυ ή πάπρικα
  • 1/3 ζωμό λαχανικά

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το φιλέτο σε λουρίδες.
  2. Ψήστε το στο τηγάνι με το ελαιόλαδο.
  3. Πασπαλίστε με πιπέρι, αλάτι και πάπρικα.
  4. Βγάλτε το από το τηγάνι.
  5. Ρίξτε τις πιπεριές κομμένες σε λουρίδες, το σκόρδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ψήστε για 5 λεπτά.
  6. Προσθέστε το ζωμό και βάλτε λίγο στο τηγάνι το κρέας
  7. Σερβίρετε.


Δημοσθενόπουλος Χαρίλαος
Κλινικός Διαιτολόγος – Βιολόγος


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.