Πουλερικά

Κοτόπουλο του κυνηγού

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 500γρ κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 500γρ μανιτάρια μικρά ολόκληρα
  • 2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το σκόρδο.
  2. Αφήνετε για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε την τομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Ρίχνετε περίπου ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Κοτόπουλο της στιγμής με αρωματικό ρύζι

Υλικά

  • 1 πακέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 κούπα ρύζι αρωματικό
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε πάπρικα. Στη συνέχεια χτυπάμε σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο, το χυμό από ένα λεμόνι, το χυμό από ένα πορτοκάλι και την μουστάρδα και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.
  2. Παράλληλα βράζουμε το ρύζι.
  3. Μόλις ψηθούν σερβίρουμε συνδυαστικά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.