Πουλερικά

Κοτόπουλο φιλέτο με μανιτάρια και light ροζ σος

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, κόκκους από μαύρο πιπέρι, πιπέρι τριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε από πάνω λίγους κόκκους πιπεριού.  Γυρίστε τα αρκετές φορές ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Φροντίζοντας να μένουν πάνω στα φιλέτα κόκκοι από πιπέρι.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε λίγο ελαιόλαδο (1-2 κουταλιές της σούπας) και ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστεί. Αφού σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά το κρεμμύδι, ρίχνετε τα μανιτάρια και αφήνετε να σοταριστούν μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  3. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να πήζει και τότε ρίχνετε και την κέτσαπ, ώστε η σάλτσα σας να πάρει ένα ελαφρύ ροζ χρώμα. Αφήνετε μέχρι να πήξει λίγο περισσότερο η σάλτσα σας και βγάζετε από τη φωτιά.
  4. Σερβίρετε περιχύνοντας το κάθε στήθος με λίγη σάλτσα μανιταριών και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Κοτόπουλο τυλιχτό σε αμπελόφυλλα

Υλικά

  • 5 στήθη κοτόπουλο ανοιγμένα και χτυπημένα ώστε να είναι λεπτά
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 5 λωρίδες τυρί φέτα σε μέγεθος ενός δακτύλου
  • αμπελόφυλλα
  • Αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 3 μήλα ολόκληρα, ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (τόσο μεγάλο ώστε να χωράει το ένα ανοιγμένο στήθος κοτόπουλου) με ελάχιστο ελαιόλαδο και από πάνω δημιουργείτε ένα σεντόνι-κολάζ από αμπελόφυλλα, τα οποία έχετε αρχικά «αχνίσει» για να μαλακώσουν σε βραστό νερό. Στη συνέχεια στρώνετε πάνω από τα αμπελόφυλλα το στήθος κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και βάζετε στο κέντρο λωρίδες πιπεριάς και φέτας.
  2. Τυλίγετε σε ρολό αρχικά το φιλέτο με την γέμιση και στη συνέχεια τυλίγετε το ρολό μέσα στο αμπελόφυλλο αγκαλιάζοντάς το με το αλουμινόχαρτο. Επαναλαμβάνετε για όλα τα στήθη την ίδια διαδικασία.
  3. Βάζετε τα ρολά σε ένα ταψί να ψηθούν στο φούρνο με 2 ποτήρια λευκό κρασί και προσθέτετε μέσα στο ταψί και τρία ολόκληρα αλλά ξεφλουδισμένα μήλα. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
  4. Σερβίρετε μαζί με φέτες ψημένου μήλου, ρύζι ή πατάτες φούρνου.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.