Μαρινάδες για κοτόπουλο
Τρείς διαφορετικές μαρινάδες για να καλύψουν όλα τα γούστα. Απλώστε τις με πινέλο πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα, αλείφοντας κατά καιρούς με την υπόλοιπη μαρινάδα. (Κάθε μαρινάδα είναι αρκετή για να μαρινάρετε ένα μικρό κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4 φιλέτα από στήθος)
Μαρινάδα με πορτοκάλι και ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μαρινάδα με κύμινο και κανέλα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ξύσμα από ένα lime
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Μαρινάδα με γιαούρτι και κόλιανδρο
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!