Κοτόπουλο κρασάτο

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φετούλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Κόβουμε κάθε στήθος στα δύο και το σωτάρουμε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  2. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το πιπέρι και σωτάρουμε για 8 λεπτά με σκεπασμένο το τηγάνι, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε και το νερό, αλατίζουμε και βράζουμε με σκεπασμένο τηγάνι για 30 λεπτά περίπου.

Τέλειος συνδυασμός με ρύζι άσπρο.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.