Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι

Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα περίπου 4 κιλά
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • 1/2 φλ. τσαγιού κουκουνάρι
  • αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση

  1. Σωτάρετε 1/2 κ. κιμά, τα συκωτάκια της γαλοπούλας και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 2 κουταλιές βούτυρο.
  2. Ρίχνετε 1 φλ. τσαγιού ρύζι και σωτάρετε μαζί λίγα λεπτά. Προσθέτε από 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα ξανθιά και κουκουνάρι, 2 κουταλάκια αλάτι και πιπέρι.
  3. Ρίχνετε 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  4. Όταν κρυώσει γεμίζετε με το μίγμα την κοιλιά της γαλοπούλας 4 περίπου κιλών, τη ράβετε και την ψήνετε στους 175 βαθμούς για 4 - 5 ώρες.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.