Tuesday 27th of June 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Πουλερικά

Μαρινάδες για κοτόπουλο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Τρείς διαφορετικές μαρινάδες για να καλύψουν όλα τα γούστα. Απλώστε τις με πινέλο πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα, αλείφοντας κατά καιρούς με την υπόλοιπη μαρινάδα. (Κάθε μαρινάδα είναι αρκετή για να μαρινάρετε ένα μικρό κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4 φιλέτα από στήθος)

Μαρινάδα με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 


Μαρινάδα με κύμινο και κανέλα

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από ένα lime
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη


Μαρινάδα με γιαούρτι και κόλιανδρο

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Κοτόπουλο με μπάμιες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Κοτόπουλο με μπάμιες

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό
  • ½ κιλό μπάμιες
  • βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλ. χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι, ξύδι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε ½ κιλό μπάμιες. Τις βάζετε σε ξύδι, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 1 ώρα.
  2. Χωρίζετε 1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό σε μερίδες.
  3. Τις αλατοπιπερώνετε και τις σωτάρετε με ½ φλ. βούτυρο.
  4. Προσθέτετε 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες και 2 σκελίδες σκόρδο και τα σωτάρετε μαζί λίγα λεπτά.
  5. Προσθέτετε 2 φλ. χυμό ντομάτας και 1 κουταλάκι ζάχαρη.
  6. Αφήνετε να σιγοψηθεί για 1 ώρα.
  7. Ξεπλένετε και στραγγίζετε τις μπάμιες και τις σωτάρετε με ½ φλ. βούτυρο.
  8. Ρίχνετε τη σάλτσα κοτόπουλου, λίγο ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

κρέπες-με-γαλοπούλα-και-τυρίΥλικά για ένα μέτριο πυρέξ 10 φύλλα κρέπας 5 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας κομμένες στη μέση 400 gr...
τυροπιτάκια-κουρούΥλικά Για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι 750 γραμ. Βιτάμ Κλασικό 2 αβγά 2 φακελάκια μαγιά 1 κουταλάκι...
σπαγγέτι-με-αντζούγια-και-πάστα-ελιάς-ιταλίαΥλικά 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 6 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 2 φλυτζάνια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι 2...
τιραμισούΥλικά 1½ κουτ. σούπας σκόνη στιγμιαίου καφέ 1¼ φλυτζάνι βραστό νερό 250 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ 1...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 91
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 121
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

42
3-4 φορές το μήνα
33
2-3 φορές την εβδομάδα
16
Σπάνια ή ποτέ
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.