Πατάτες

Πατάτες ογκρατέν...πειραγμένες

Υλικά (για ένα μέτριο πυρέξ)

  • 4-5 μέτριες πατάτες
  • 10 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 200 γρ. μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών σε λεπτές ροδέλες
  • λίγο βασιλικό
  • 200 γρ. παρμεζάνα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά πλένετε καλά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με την φλούδα ώστε να διατηρήσουν τη γεύση τους και το χρώμα τους. Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε ροδέλες πάχους ενός δαχτύλου και τις στρώνετε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ.
  2. Προσθέστε λίγο αλάτι (προσοχή διότι θα βάλετε και τυριά) και πιπέρι. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και βάζετε ανάμεσα στις ροδέλες πατάτας, τοποθετώντας που και που και λιαστή ντομάτα.
  3. Παράλληλα, κόβετε την μοτσαρέλα σε λεπτές, σχετικά, ροδέλες και σφηνώνετε ροδέλες ανάμεσα στις φέτες πατάτας και ντομάτας. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε από επάνω με λίγο ξερό βασιλικό. Τελειώνετε με τριμμένη παρμεζάνα.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά ώσπου να σωθεί ο ζωμός του φαγητού.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Πατάτες γιαχνί

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο δυόσμο ή μπαχάρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες (όχι πολύ μεγάλα κομμάτια), ρίχνετε το λεμόνι και τις ανακατεύετε. Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και τις αφήνετε για λίγο να βράσουν με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
  2. Προσθέτετε τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά και στο τέλος βάζετε περίπου ένα ποτήρι νερό ώστε να υπάρχει αρκετό ζουμάκι για να βράσουν (έχετε το νου σας γιατί ίσως χρειαστεί να συμπληρώσετε κατά τη διάρκεια). Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ (περίπου 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που έχετε κόψει τις πατάτες).


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.