Πατάτες

Πατάτες γιαχνί κλασσικές

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας σέλινο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τοκρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πατάτες.
  3. Προσθέτουμε 2½ ποτήρια νερό  και τον κύβο λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και το σέλινο.
  4. Σινεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να πήξει η σάλτσα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Πατατοκεφτέδες

Υλικά

  • 1300 γρ. πατάτες
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και
  2. τις κάνουμε πουρέ. Σ'ένα μπόλ βάζουμε τον πουρέ και προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
  4. Τους βάζουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστοί.



Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.