Πατάτες

Αρωματικές πατάτες φούρνου

Υλικά για ένα μεγάλο ταψί

  • περίπου 30 μικρές στρογγυλές πατατούλες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη light
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι άνηθο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις πατάτες σε μια λεκάνη με νερό και τις αφήνετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα καθαρό σφουγγαράκι τις τρίβετε καλά ώστε να φύγει όλο το χώμα από τη φλούδα τους, και τις πλένετε πολύ καλά με άφθονο νερό.
  2. Βάζετε τις πατάτες και πάλι σε μια μεγάλη λεκάνη και ρίχνετε αρχικά το ελαιόλαδο και ανακατεύετε, και στη συνέχεια όλα τα μυρωδικά εκτός από τον φρέσκο άνηθο. Ανακατεύετε καλά να πάνε τα υλικά παντού σε όλες τις πατάτες. Τέλος τις αδειάζετε σ’ ένα μεγάλο ταψί που να χωράνε ίσα-ίσα απλωμένες.
  3. Αδειάζετε στο ταψί το λευκό κρασί, κόβετε τη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια και τη σκορπίζετε παντού. Ψήνετε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς και μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες. Τις σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας τες με ψιλοκομμένο άνηθο.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Πατάτες με πράσινη σάλτσα

Πατάτες με πράσινη σάλτσα

Yλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μικρές πατατούλες κομμένες σε στρόγγυλες φέτες των 2,5 εκατοστών
  • 50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 1/2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 1/4 κουτ. της σούπας φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • βραστό νερό

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι. Έπειτα προσθέστε τις πατάτες και τηγανίστε γυρίζοντάς τες ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το βραστό νερό. Μην ανακατέψετε αλλά κουνήστε το τηγάνι προς- πίσω για να αναμειχθούν τα υλικά.
  2. Σκεπάστε το τηγάνι και βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ανακινήστε το τηγάνι κατά τη διάρκεια για να μην κολλήσουν οι πατάτες και προσθέστε βραστό νερό αν θεωρείτε ότι χρειάζεται και άλλο.
  3. Οι πατάτες είναι τέλειο συνοδευτικό για κρέας.

Σημείωση: Μπορείτε να αλλάξετε την ποσότητα των υλικών αναλόγα με τις προτιμήσεις σας.

 

Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.