Πατάτες με μπέικον στο φούρνο

Υλικά για 4 - 6 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 αυγά
  • 6 φέτες μπέικον φιλοκομμένο
  • 350 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 δόση κρέμα μπεσαμέλ

Υλικά για μία ελαφριά μπεσαμέλ

  • 8 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτί γάλα εβαπορέ αραιωμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι άσπρο
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
  2. Βράζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε ροδέλες
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.
  4. Στρώνουμε τις μισές πατάτες και τοποθετούμε τα αυγά από πάνω.
  5. Ανακατεύουμε τα τυριά με το μπέικον και μοιράζουμε το μίγμα πάνω από τα αυγά.
  6. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο σε κομματάκια.
  7. Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες φέτες πατάτας από πάνω.
  8. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ ως εξής: Σε μία μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα κρύο και το αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρις ότου να γίνει σαν κρέμα σχετικά πηχτή.
  9. Μόλις είναι έτοιμη η μπεσαμέλ τη ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες, βάζουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.