Πατάτες «Ντοφιvουάζ» (Dauphinoise)

Πατάτες «Ντοφιvουάζ» Dauphinoise

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού γραβιέρα
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι, βούτυρο, μοσχοκάρυδο




Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε λεπτές στρογγυλές φέτες 1 κιλό πατάτες και τις βάζετε σε σειρές, μέσα σε βαθύ πυρέξ, ενώ πασπαλίζετε, ανάμεσα, από 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα και γραβιέρα τριμμένη.
  2. Ζεστάνετε 2 φλ. τσαγιού γάλα, 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσκοκάρυδο.
  3. Ρίχνετε το μίγμα στις πατάτες, πασπαλίζετε με παρμεζάνα, σκορπάτε στην επιφάνεια κομματάκια βούτυρο και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.