Πίτσες / Κρέπες

Πίτσα Vegetarian (με ντομάτα, ρόκα και κάπαρη)

Υλικά για 1 ταψί φούρνου

  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Για τη ζύμη

  • 12 γρ φρέσκια μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Παίρνω λίγο από το χλιαρό νερό και σε ένα ποτηράκι διαλύω τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η μαγιά ρίχνω 1-2 κουταλιές της σούπας
  2. αλεύρι και φτιάχνω έτσι προζύμι το οποίο αφήνω να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
  3. Βάζω το αλεύρι σε ένα μεγάλο στρογγυλό τάπερ, ανοίγω μια τρύπα στη μέση και βάζω το προζύμι. Ρίχνω το αλάτι και αρχίζω να ζυμώνω ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό. Προσοχή, δε θέλω να λασπώσει η ζύμη! Αν τυχόν λασπώσει προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι. Μόλις ζυμώσω τη ζύμη, την αφήνω να ξεκουραστεί, για περίπου 30 λεπτά, σκεπασμένη.
  4. Λαδώνω ένα ταψί και απλώνω τη ζύμη. Απλώνω τις τομάτες, την κάπαρη, τις ελιές και τα κρεμμύδια, ρίχνω αλάτι και πιπέρι, ραντίζω με λίγο λάδι και πασπαλίζω λίγη ρίγανη.
  5. Ψήνω στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά σε φούρνο που έχω προθερμάνει. Κόβω τα κομμάτια και σερβίρω βάζοντας πάνω από κάθε κομμάτι φρέσκα φύλλα ρόκας.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Ζύμη (χυλός) για κρέπες

Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη που έχετε λιώσει
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • λίγες σταγόνες κονιάκ (αν πρόκειται για γλυκές κρέπες)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι (περίπου ¼ κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό). Χτυπάτε τα αυγά ελαφρά με ένα πιρούνι και ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη. Χτυπάτε για λίγο και προσθέτετε το μίγμα αυτό μέσα στο αλεύρι. Προσθέστε το κονιάκ και το γάλα και βάζετε το μίγμα στο μίξερ να χτυπηθεί καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενές μίγμα (χυλό). Προσθέτετε και τη λιωμένη μαργαρίνη, ξαναχτυπάτε λίγο στο μίξερ και στη συνέχεια αφήνετε το χυλό σας στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
  2. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε αλείψει με λίγο μαργαρίνη. Με μια κουτάλα ρίχνετε μέσα χυλό τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνετε ια περίπου 20 - 30 δευτερόλεπτα και γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη (ψήνονται πολύ γρήγορα, προσοχή μην σας καούν). Τοποθετήστε τις τη μια πάνω στην άλλη και σκεπάστε το πιάτο με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν, σε περίπτωση που δεν καταναλωθούν άμεσα. Διατηρείστε τις στο ψυγείο.
  3. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και γεμίστε τις με μερέντα, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φρούτα και ξηρούς καρπούς, σαντιγί από light κρέμα γάλακτος ή με τυρί, ζαμπόν, φρέσκα μανιτάρια, ντομάτα, κοτοσαλάτα κτλ…


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.