Πίτσες / Κρέπες

Κρέπες με μπανάνες και λικέρ μαστίχας φλαμπέ

Υλικά

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 7 μπανάνες
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ή φρουκτόζη για πιο light
  • 50 γρ. βούτυρο
  • χυμός μισού λεμονιού
  • μια μεζούρα λικέρ μαστίχας
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι κομπόστας (ροδάκινου ή ανανά)
  • 1 μεζούρα κονιάκ
  • σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Μέσα στο τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να ροδίσουν.
  2. Τα "σβήνουμε" με το σιρόπι κομπόστας και το λικέρ μαστίχας. Αλείφουμε τις κρέπες  με το σιρόπι. Τυλίγουμε μέσα στις κρέπες τις μπανάνες. Τις ραντίζουμε με κονιάκ και τις ανάβουμε. Σερβίρουμε σε πιάτο, περιβρέχοντας με το σιρόπι σοκολάτας. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο κοπανισμένο αμύγδαλο ή καρύδι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Κρέπα αστακού με σάλτσα κουκουνάρι

Υλικά

  • 10 κρέπες
  • 300 γρ. αστακός (AMASA) που τον έχουμε βράσει και τον έχουμε κάνει νιφάδες
  • 2 ½ φλ. μέτριου τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3  φλ. τσαγιού σπόρους κουκουναριού
  • 6 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη όχι περισσότερη γιατί σκεπάζει την γευση του αστακού.
  • 7 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε την σάλτσα βάλτε το 1/2 του κουκουναρόσπορου σε ένα μπλέντερ, προσθέστε την κρέμα γάλατος και τις μισές από τις πιπεριές έχοντας αφαιρέσει την μεμβράνη και τους σπόρους τους και ανακατεύετε φτιάχνοντας έναν πουρέ.
  2. Αφήνετε την σάλτσα στην άκρη.
  3. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγανάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τις υπόλοιπες καθαρισμένες πιπεριές (αφού τις έχετε ψήσει στο γκριλ για 15’) κομμένες σε λωρίδες, τον αστακό και τους υπόλοιπους κουκουναρόσπορους και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε αφού έχετε δοκιμάσει πρώτα και αφήνετε να κρυώσει.
  4. Προσοχή να έχουν φύγει τα περιττά υγρά.
  5. Γεμίζετε μία μία τις κρέπες  με το μείγμα, τις τυλίγετε ρολό και τις βάζετε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι πυρέξ. Καλύψτε τις κρέπες με την σάλτσα που έχετε ετοιμάσει και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά και σερβίρετε το πιάτο ζεστό.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.