Πίτσες / Κρέπες

Κρεπάκια μους σοκολάτα με ξηρούς καρπούς

Υλικά

  • 15 φύλλα κρέπας
  • 500 - 700 γρ. μους σοκολάτα έτοιμη
  • 150 - 200 γρ. ξηρούς καρπούς αρεσκείας μας  κατά προτίμηση ψημένους.

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε σε ένα φύλλο κρέπας 2 γεμάτες κουτ. σούπας μους και αντίστοιχη ποσότητα ξηρών καρπών.
  2. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα  φύλλα κρέπας.
  3. Τα τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε τα κρεπάκια σε μια πιατέλα την οποία θα σερβίρουμε.
  4. Γαρνίρουμε από πάνω με σιρόπι σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.
  5. Τα  βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και τα σερβίρουμε κρύα.
  6. Μπορούμε να διαλέξουμε οποιαδήποτε γεύση μους κυκλοφορεί και να κάνουμε τον δικό μας συνδυασμό.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Τούρτα κρέπας "Σοκολάτα Πορτοκάλι"

Υλικά

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 2 συσκευασίες έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλυκού  GRAND MARNIER

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα όπως αναγράφουν οι οδηγίες χρήσης πάνω στο κουτί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατευουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει και να δέσει η κρέμα.


Δημιουργία τούρτας κρέπα

  1. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα (στο οποίο θα σερβίρουμε τη τούρτα μας) ένα φύλλο κρέπας  για πάτο  και απλώνουμε ένα στρώμα κρέμας σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα κρέπας.
  2. Ωστόσο επιλέγουμε το πάχος της σοκολάτας και τις στρώσεις (ύψος) που εμείς επιθυμούμε.
  3. Γαρνίρουμε την  επιφάνεια με κρέμα σοκολάτας και τα πλαϊνά.
  4. Χρησιμοποιούμε σαντιγί μπισκότα τρούφα γλυκά κουταλιού ή φέτες πορτοκαλιού για να την στολίσουμε. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε κρύα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.