Κρέπες με θαλασσινά

Υλικά

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 300 γρ. φιλέτο γλώσσας
  • 250 γρ. γαρίδες
  • 125 γρ. ψίχα αστακού κατεψυγμένη
  • 1 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1/4 κούπα βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (όχι περισσότερη)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές επιπλέον βούτυρο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 κούπας τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κελύφη. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κρασί, το κρεμμύδι και τα κελύφη από τις γαρίδες να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου, ώσπου να μείνει μια κούπα ζουμί. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί.
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το αλεύρι για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζουμί και ανακατεύουμε τη σάλτσα πάνω στη φωτιά, ώσπου να πήξει. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι καιπιπέρι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα επάνω στη φωτιά, ώσπου να επιτύχουμε μια πηχτή(στεγνή) σάλτσα.
  3. Σε χωριστή κατσαρόλα βάζουμε το επιπλέον βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε επάνω σε δυνατή φωτιά, να εξατμιστούν τα υγρά τους εντελώς. Ανακατεύουμε τα θαλασσινά με τη σάλτσα. Προσπαθούμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα περιττά υγρά.
  4. Τοποθετούμε ένα κουτάλι της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας και τις τυλίγουμε σε ρολό.
  5. Τοποθετούμε τις κρέπες σε πυρίμαχη πιατέλα με την οποία και θα τις σερβίρουμε. Ανακατεύουμε το μαϊντανό με τη φρυγανιά και το τυρί σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με το μίγμα τις κρέπες. Για να τις σερβίρουμε τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 10-12 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Να έχετε οπωσδήποτε λευκό κρασί.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.