Κρέπες κανελόνια με κιμά

Υλικά

  • 10 Φύλλα κρέπας


Για τη γέμιση του κιμά

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι


Για τη μπεσαμέλ

  • 600 γρ γάλα
  • 6 κοφτές κουταλιές αλεύρι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία του κιμά
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι και συνεχίζουμε με τον κιμά.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα  ,το σκόρδο, αλάτι πιπέρι και ψήνουμε τον κιμά έως ότου σωθούν τα υγρά του τελείως. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το τυρί.


Ετοιμασία μπεσαμέλ.

  1. Βάζουμε  3/4 του γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Στο υπόλοιπο κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο στο γάλα και μετά σιγά, σιγά το διαλυμένο αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
  3. Όταν η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί ανακατεύοντας καλά.

Γέμισμα

  1. Παίρνουμε μια κρέπα και με κουτάλι τοποθετούμε από το μείγμα του κιμά.
  2. Διπλώνουμε την κρέπα κάνοντας ένα φάκελο και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα του κιμά.
  3. Αδειάζουμε πάνω από τις κρέπες την κρέμα μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για 20-30 λεπτά περίπου.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.