Κρέπες αλά Ελληνικά τηγανητές και τραγανές

Υλικά

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 1 αυγό χτυπημένο για το κλείσιμο της κρέπας
  • λάδι για τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • 2 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κούπα μανιτάρια σε φετάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. τυρί edam
  • 200 γρ. τυρί φέτα μαλακιά
  • 1/2 κούπα ελιές σε φετάκα
  • 1/2 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Για τη σάλτσα

  • 3 κουταλιές λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 3 κουταλιές βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά και μαύρες ελιές σε φετάκια

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά, να δέσει μέχρι να στεγνώσει.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και το στραγγίζουμε τοποθετώντας το σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε την πιπεριά. Την βγάζουμε από το λάδι και την ξεφλουδίζουμε. Στο τηγάνι με το λάδι, ρίχνουμε και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Χτυπάμε την πιπεριά στο μπλέντερ με το τυρί, να ενωθούν. Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τις ελιές, την κεφαλογραβιέρα , το edam , τα σοταρισμένα υλικά με το λάδι τους και πιπέρι. Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό.
  3. Αλείφουμε την περιφέρεια μιας κρέπας  με λίγο από το χτυπημένο αυγό και βάζουμε στη μια πλευρά της μια-δυο κουταλιές από το μείγμα. Την κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και την πιέζουμε να πλατύνει και να κολλήσουν οι άκρες στην περιφέρεια. Αλείφουμε πάλι την περιφέρεια του μισοφέγγαρου με λίγο αυγό και το διπλώνουμε στα δύο να σχηματιστεί τρίγωνο. Πιέζουμε τη βάση του τριγώνου να κολλήσει. Τηγανίζουμε τα τρίγωνα σε καυτό λάδι, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Μοιράζουμε τη σάλτσα σε ζεστά πιάτα και βάζουμε δύο κρέπες στον καθένα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.