Πίτες

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά για ένα ταψί Νο 38

  • 3 αυγά
  • ½ λίτρρο γάλα
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • λίγο άνιθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη λεκάνη χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, το γιαούρτι, τη φέτα, το ανθότυρο, το αλεύρι το δύοσμο ή τον άνιθο και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Στο ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με ένα πινέλο το στρώνουμε έτσι ώστε να καλύψει όλο το ταψί. Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά (γύρω στα 50 γρ.) και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα.
  3. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την υπόλοιπη φρυγανιά ώστε να καλυφθεί όσο γίνεται το μίγμα και ψήνουμε στους 180° C για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

 

Τυρόπιτα με σφολιάτα

Υλικά για 6 - 8 άτομα

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (για σπιτικό φύλο σφολιάτας δείτε στην κατηγορία ζύμες)
  • 500 gr. φέτα τριμμένη
  • 250 gr ανθότυρο τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το γάλα, τα αυγά και το πιπέρι. Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας (προσοχή στο σπιτικό φύλλο δεν χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί αλλά αλοίφουμε το ταψί με ελαιόλαδο). Απλώνουμε το μίγμα των τυριών και τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κλείνουμε προσεκτικά τα δύο φύλλα και με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 200° C σε φούρνο με αντίσταση πάνω κάτω έως ότου ροδίσει η πίτα (περίπου 40 λεπτά).

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.