Πίτες

Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα

Υλικά για 1 ταψί

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1 κιλό ψαχνό ζιγούρι καλά ξεκοκαλισμένο (οι Κεφαλλονίτες λένε ότι είναι το καλύτερο κρέας για κρεατόπιτα) διαφορετικά, αρνί, χοιρινό ή ότι κρέας προτιμάτε!
  • 1 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ½ νεροπότηρο ντομάτες ψιλοκομμένες (κονσέρβας)
  • λίγη φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη ή αλλιώς ρίγανη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κρέας με μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο. Όταν γυαλίσουν ρίχνετε τα κομματάκια του κρέατος και συνεχίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε τη ντομάτα, 1 κ.γ. ζάχαρη, αλατοπίπερο και τη μαντζουράνα ή ρίγανη. Προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε. Εάν η γέμιση είναι στεγνή συμπληρώστε λίγο νεράκι ώστε να μπορέσει να βράσει και το ρύζι. Αφήστε τη να κρυώσει.
  3. Λαδώστε 1 ταψί του φούρνου, βάλτε 4-5 φύλλα καλά λαδωμένα, αδειάστε τη γέμιση και σκεπάστε με άλλα 4-5 φύλλα. Χαράξτε τη πίτα και ψήστε τη στο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Αραβική πίτα με μανιτάρια και σπαράγγι

Υλικά (Μερίδες συνταγής 6)

  • 6 μεσαίες αραβικές πίτες
  • 6 φέτες (25 γρ. η μία) βραστή γαλοπούλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 2 κούπες φρέσκα ψιλοκομμένα σπαράγγια
  • 2/3 κούπας τριμμένο κασέρι light
  • 1/3 κούπας Cottage cheese
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα σπαράγγια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Σε αντικολλητικό σκεύος ψήστε (χωρίς λάδι) το κρεμμύδι και μετά από λίγο προσθέστε τα μανιτάρια.
  2. Κατόπιν προσθέστε τα σπαράγγια, το κασέρι και το Cottage cheese και αφήστε τα για λίγα λεπτά. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπωλ μαζί με αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά προσθέστε λίγες κουταλιές κρέμα γάλακτος light.
  3. Ρίξτε το μείγμα αυγού στο μείγμα με τα λαχανικά και τα τυριά και ανακατέψτε. Γεμίστε τις αραβικές πίτες και ψήστε τις για λίγα λεπτά.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα:  1/6  συνταγής
Θερμίδες:  305 kcal
Πρωτεΐνη: 14 γρ.
Υδατάνθρακες: 13,5 γρ.
Λίπος:  20 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 1 γρ.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.