Πίτες

Κολοκυθόπιτα… η γρήγορη (χωρίς φύλλο)

Υλικά για 1 ταψί του φούρνου

  • 7 πράσινα κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα αλμυρή
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το κεφαλοτύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μίγμα.
  3. Σε ένα τηγάνι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι σε λίγο νερό και μόλις απορροφήσει τα υγρά του το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα από τα κολοκύθια. Αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μίγμα αλεύρι κοσκινιστό μέχρι να σχηματιστεί μια υδαρής ζύμη (= όχι σφιχτή). Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε καλά, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα με τα κολοκυθάκια. Ισιώνουμε από πάνω με ένα πιρούνι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα και μέχρι από πάνω να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη κόβουμε σε κομμάτια.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Κολοκυθόπιτα της γιαγιάς

Υλικά για 1 ταψί του φούρνου

  • 10 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
  • 700 γρ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 3 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλα
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  1. Βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό ή λάδι την τριμμένη κολοκύθα και το αφήνετε να ζεσταθεί να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του. Το δουλεύετε στη φωτιά για 10 λεπτά και το βάζετε μετά σε σουρωτήρι.
  2. Πιέζετε με τα χέρια σας να φύγουν τα υγρά της. Βάζετε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, θρυμματίζετε τη φέτα και τη ρίχνετε μέσα, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε τα υλικά. Προσθέτετε τα 3 αβγά κτυπημένα και ανακατεύετε και πάλι.
  3. Παίρνετε ένα ταψί φούρνου, το λαδώνετε καλά και στρώνετε 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζετε τη γέμιση μέσα, τη στρώνετε με ένα πιρούνι και αναδιπλώνετε ότι περίσσεψε από τα κάτω φύλλα πάνω στη γέμιση.
  4. Σκεπάζετε με άλλα 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα, τα τακτοποιείτε να μπουν μέσα στο ταψί καλά και κόβετε τη πίτα βαθιά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα. Αλείφετε το τελευταίο φύλλο με μπόλικο λάδι και ψήνετε τη πίτα στους 180ο στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα πάνω φύλλα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.