Friday 28th of April 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Πίτα Μπατσαρώ (Θεσπρωτία)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κιλό σέσκουλα
  • ½ κιλό λάπαθα
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 150 γρ. χόρτα βλήτα
  • 2 πράσα
  • 5 - 6 κάβιες (μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια)
  • ½ φλυτζάνι. τσαγιού ωμό ρύζι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί για τη γέμιση


Για τη ζύμη

  • 5 φλυτζ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. τυρί
  • αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας λάδι


Για το ψήσιμο

  • 60 γρ. φρέσκο βούτυρο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα και τα αρωματικά . Ρίχνετε λίγο λάδι σε μία κατσαρόλα και αδειάζετε μέσα τα κομμένα χόρτα. Τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν καλά.
  2. Μόλις μαραθούν τ’ αδειάζετε σ’ ένα μεγάλο ταψί, τ’ απλώνετε ομοιόμορφα, προσθέτετε το ρύζι, το τυρί θρυμματισμένο και αφήνετε το ταψί στην άκρη.
  3. Ετοιμάζετε τη ζύμη Σε μπώλ, ρίχνετε το καλαμποκάλευρο, 1 πρέζα αλάτι, λίγο ζεματισμένο νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει χυλός. Όσο ανακατεύετε, προσθέτετε λίγο λάδι, και τρίβετε μέσα το τυρί της ζύμης
  4. Λαδώνετε ένα ταψί και το στρώνετε κουταλιά -κουταλιά περιμετρικά με το χυλό. Από πάνω απλώνετε κουταλιά -κουταλιά τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε βάζοντας πάνω από τη γέμιση κουταλιές από το χυλό της ζύμης. Τελειώνοντας πάνω από την κάθε κουταλιά της ζύμης, προσθέτετε από ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο και λίγο λάδι.
  5. Ψήνετε σε φούρνο που είναι ήδη προθερμασμένος για περίπου 50 λεπτά στους 220 βαθμούς.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Share

Δείτε επίσης !

» Πίτα με τη γαλοπούλα που περίσσεψε

Υλικά (για 8 μερίδες)Ζύμη κουρού4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 καρότα, ψιλοκομμένα2 κύβους στιγμής[...]

» Πιτάκια ala mama

ΥλικάΓια τη ζύμη:1 πακέτο βούτυρο μαλακό (250 γρ.)1 κεσεδάκι γιαούρτι1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)λίγο αλάτιΓια τη γέμιση:1η[...]

» Πίτα με αντσούγιες και μελιτζάνες

Υλικά για 6 άτομα1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε φέτες1 κιλό αντσούγιες φιλέτα3 τομάτες ψιλοκομμένες½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη2[...]

Δοκιμάστε...

τυροπιτάκια-κουρούΥλικά Για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι 750 γραμ. Βιτάμ Κλασικό 2 αβγά 2 φακελάκια μαγιά 1 κουταλάκι...
κουραμπιέδες-χωρίς-αυγάΥλικά 7 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια αγνό βούτυρο 1 ½ φλυτζάνι χοντροκομμένα...
φουσίλι-κόκκινη-πιπεριάΥλικά για 4 άτομα 1 πακέτο ζυμαρικά φουσίλι 1 κόκκινη πιπεριά 2 κουταλιές της σούπας...
κοκορέτσιΥλικά 2 συκωταριές αρνίσιες με γλυκάδια επιπλέον γλυκάδια 2 αρνίσιαες σκέπες (μπόλιες) 2 κιλά...



 


Ψηφοφορίες

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 89
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 118
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

40
2-3 φορές την εβδομάδα
28
1-2 φορές το μήνα
23
3-4 φορές το μήνα
14
Σχεδόν καθημερινά
10
Δεν καταναλώνω κόκκινο κρέας
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.