Πίτα Μπατσαρώ (Θεσπρωτία)

Υλικά

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κιλό σέσκουλα
  • ½ κιλό λάπαθα
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 150 γρ. χόρτα βλήτα
  • 2 πράσα
  • 5 - 6 κάβιες (μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια)
  • ½ φλυτζάνι. τσαγιού ωμό ρύζι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί για τη γέμιση


Για τη ζύμη

  • 5 φλυτζ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. τυρί
  • αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας λάδι


Για το ψήσιμο

  • 60 γρ. φρέσκο βούτυρο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα και τα αρωματικά . Ρίχνετε λίγο λάδι σε μία κατσαρόλα και αδειάζετε μέσα τα κομμένα χόρτα. Τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν καλά.
  2. Μόλις μαραθούν τ’ αδειάζετε σ’ ένα μεγάλο ταψί, τ’ απλώνετε ομοιόμορφα, προσθέτετε το ρύζι, το τυρί θρυμματισμένο και αφήνετε το ταψί στην άκρη.
  3. Ετοιμάζετε τη ζύμη Σε μπώλ, ρίχνετε το καλαμποκάλευρο, 1 πρέζα αλάτι, λίγο ζεματισμένο νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει χυλός. Όσο ανακατεύετε, προσθέτετε λίγο λάδι, και τρίβετε μέσα το τυρί της ζύμης
  4. Λαδώνετε ένα ταψί και το στρώνετε κουταλιά -κουταλιά περιμετρικά με το χυλό. Από πάνω απλώνετε κουταλιά -κουταλιά τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε βάζοντας πάνω από τη γέμιση κουταλιές από το χυλό της ζύμης. Τελειώνοντας πάνω από την κάθε κουταλιά της ζύμης, προσθέτετε από ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο και λίγο λάδι.
  5. Ψήνετε σε φούρνο που είναι ήδη προθερμασμένος για περίπου 50 λεπτά στους 220 βαθμούς.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.