Κασερόπιτα με φύλλο καταΐφι

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
  • 400 γρ. κασέρι κομμένο σε μικρά μικρά φετάκια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι των 200 γρ.
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουταλάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και τις 4 κουταλιές λάδι. Με ένα πινέλο αλείφουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα καταΐφι, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τυριού, βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, τα αλείφουμε με το μίγμα βούτυρου και λαδιού και βάζουμε το τυρί και το δυόσμο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα και τα αυγά χτυπημένα. Περιχύνουμε με το μίγμα την πίτα, ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.