Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 800 γρ. κολοκύθα (καθαρισμένη)
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο πρόβειο
  • λίγο ρύζι
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 100 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
  • 100 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
  • 50 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 2 φύλλα κουρού
  • κανέλα
  • βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίστε το κατσικίσιο τυρί. Κόψτε την κολοκύθα σε κομμάτια, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ανακατεύοντας συνεχώς, αφήστε την κολοκύθα μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέστε 1 χούφτα ρύζι, το βούτυρο, ανακατέψτε και αφήστε το μίγμα λίγα λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας. Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε τα δυο τυριά, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, 1 κουταλάκι κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε με βούτυρο ένα ορθογώνιο ταψί, στρώστε μέσα 1 φύλλο σκεπάζοντας λίγο τα πλαϊνά του ταψιού, ρίξτε τη γέμιση και ισιώστε τη. Σκεπάστε με το άλλο φύλλο και ενώστε το με το κάτω. Βουτυρώστε καλά τις γωνίες και την επιφάνεια του φύλλου.
  4. Ψήστε την κολοκυθόπιτα για περίπου 1 ώρα σε φούρνο, τα πρώτα 30 λεπτά στους 200 βαθμούς, έπειτα στους 150 βαθμούς. Σερβίρετέ την κρύα, αφού την πασπαλίσετε με κανέλα και ζάχαρη.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.