Πίτες και Τάρτες

Τάρτα με κρέμα και μαρμελάδα φράουλα

Υλικά
Για τη ζύμη

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ


Για την κρέμα

  • 5 κουταλιές της σούπας φαρινάπ
  • 5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα με ολόκληρα κομμάτια φράουλας
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη:

  1. Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
  2. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνετε το κονιάκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και τις βανίλιες. Σταματήστε το μίξερ για λίγο και ρίχνετε το μίγμα αλευριού μέσα στο μίγμα μαργαρίνης ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα, ώστε να βραχεί το μίγμα αλευριού, διαφορετικά θα σηκωθεί σύννεφο σκόνης αλευριού μόλις ξεκινήσει και πάλι το μίξερ να δουλεύει! Από δω και πέρα θα χρειαστείτε το εξάρτημα του μίξερ για τις ζύμες, γιατί η  ζύμη που θα πρέπει να έχετε τελικά είναι μια σφιχτή ζύμη.
  3. Αλείφετε μια μεγάλη ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 30εκ. με μαργαρίνη και απλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να έχετε μια λεπτή στρώση τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματα.
  4. Κάνετε πολλές τρύπες με ένα πιρούνι στη βάση της ζύμης για να μην φουσκώσει και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη).


Ετοιμάστε την κρέμα:

  1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μάτι που καίει.
  2. Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο στο αλεύρι και ρίχνετε τη μαργαρίνη. Η μαργαρίνη θα αρχίσει να λιώνει σιγά-σιγά κι εσείς θα πρέπει να ανακατεύετε το μέρος που λιώνει με αλεύρι. Αφού λιώσει όλη η μαργαρίνη προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε δυνατά με ένα σύρμα. Προσοχή να μην σβολιάσει! Το ανακάτεμα πρέπει να είναι πολύ καλό!
  3. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε για λίγο ακόμα μέχρι να έχετε ένα ομογενές μίγμα. Ρίχνετε μέσα στην κρέμα σας κομμάτια φράουλας από τη μαρμελάδα και ανακατεύετε για μια τελευταία φορά.
  4. Γεμίζετε με την κρέμα την βάση που ψήσατε πριν και ψήνετε και  πάλι για 15 με 20 λεπτά  στο φούρνο στους 150°C (προσοχή να μην καεί η κρέμα σας).
  5. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.  Για το σερβίρισμα, κόβετε τριγωνικά κομμάτια και περιχύνετε το κάθε κομμάτι με μια κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Τάρτα με αχλάδια

Υλικά

  • 5-6 αχλάδια ώριμα
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 ξυλάκια κανέλα
  • 1 λεμόνι


Για την κρέμα:

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη που έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα χωρίς φλούδα τριμμένα στο μπλέντερ
  • ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα χωρίς φλούδα ολόκληρα
  • ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα στο μπλέντερ
  • 1 αυγό


Για τη ζύμη:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά (=1 μικρό φακελάκι εμπορίου)
  • 2 κρόκοι αυγών
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού μαργαρίνη που έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση
Στύβετε το λεμόνι και κρατάτε τη φλούδα του. Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια. Βάζετε σε μια κατσαρόλα ½ λίτρο νερό, τη φλούδα του λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και τη ζάχαρη και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνετε μέσα τα αχλάδια και τα αφήνετε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλωμένη φωτιά. Βγάζετε τα αχλάδια με τρυπητή κουτάλα, και αφήνετε το σιρόπι να σιγοβράζει μέχρι να μείνει σχεδόν το μισό σε όγκο. Τα αχλάδια μπορείτε:
είτε να τα ψιλοκόψετε σε κυβάκια είτε να τα αφήσετε ολόκληρα κάνοντας μια τρύπα στη μέση ώστε να βγάλετε τα κουκούτσια.

Ετοιμάστε τη ζύμη: Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Αλλάζετε το εξάρτημα του μίξερ με αυτό για τις ζύμες ή συνεχίζετε με το χέρι. Προσθέστε τη μαγιά και το αλεύρι και στη συνέχεια τη μαργαρίνη που έχει μαλακώσει, δουλεύοντας αμέσως για να μη σφίξει η ζύμη. Αλείψτε την ταρτιέρα με μαργαρίνη, ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και στρώστε την (προσοχή όταν τη βάζετε στην ταρτιέρα, είναι μια εύθραυστη ζύμη). Απλώνετε από πάνω τα αχλάδια.

Για την κρέμα: Χτυπάτε πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη κι όταν ασπρίσουν βάζετε το αυγό και μετά τα τριμμένα και τα ολόκληρα αμύγδαλα. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη ζύμη και τα αχλάδια. Ψήνετε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν βγάλετε την τάρτα από το φούρνο, περιχύνετε με το σιρόπι και πασπαλίζετε με τα φιστίκια Αιγίνης.

Για τους λάτρεις της σοκολάτας: Σερβίρετε βάζοντας μια κουταλιά της σούπας λιωμένη κουβερτούρα πάνω από το κάθε κομμάτι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.