Πίτες και Τάρτες

Τσιζ κέικ

Υλικά για 12 άτομα

  • 1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 1 κεσεδάκι μαργαρίνη βιτάμ light
  • 1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 500γρ. (από αυτές που έχουν ήδη ζάχαρη)
  • 500 γρ τυρί κρέμα Philadelphia
  • 1 αυγό
  • 2 φλιτζάνια μαρμελάδα της αρεσκείας σας (φράουλα, μαυροκέρασο, λεμόνι κτλ)

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίστε τα μπισκότα με ένα γουδοχέρι. Λιώστε τη μαργαρίνη σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά και περιχύστε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια μέχρι η μαργαρίνη να ποτίσει όλα τα μπισκότα. Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό τσέρκι ζαχαροπλαστικής. Αν δεν έχετε, πάρτε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ από αυτές που η βάση τους είναι αποσπώμενη. Βγάλτε τη βάση και χρησιμοποιήστε μόνο το περιμετρικό κομμάτι της φόρμας. Ακουμπήστε το σε μια στρογγυλή πιατέλα και απλώστε μέσα το μίγμα με τα μπισκότα και τη μαργαρίνη.
  2. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί (αν δεν βρείτε κρέμα γάλακτος με ζάχαρη, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέσα στην κρέμα πριν τη χτυπήσετε). Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί κρέμα και το αυγό και αφήστε να χτυπηθούν για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Αδειάστε το μίγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων. Στρώστε καλά το επάνω μέρος μέχρι να γίνει λείο. Τέλος περιχύστε το πάνω μέρος με την μαρμελάδα και στρώστε τη έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του γλυκού! Αφήστε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Τάρτα με φρέσκιες φράουλες

Υλικά
Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη light παγωμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα
  • 1 αυγό


Για την κρέμα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml μασκαρπόνε τυρί (ή τυρί κρέμα light)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. φράουλες
  • λίγο μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη:

  1. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και τρίψτε μέσα τη μαργαρίνη.
  2. Όταν η ζύμη γίνει «ψιχουλιαστή» προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε. Θα πρέπει να ενωθούν όλα τα υλικά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίξτε σε φύλλο με τη βοήθεια μεμβράνης και απλώστε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψάκι/ταρτιέρα περίπου 30 εκατοστά το οποίο έχετε αλείψει με λίγη μαργαρίνη.
  3. Τρυπήστε με πιρούνι εδώ και εκεί και ψήστε την άδεια τάρτα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Στη συνέχεια αλείψτε την επιφάνειά της με μαρμελάδα βερίκοκο για να την στεγανοποιήσετε (έτσι όταν πέσει η κρέμα, δεν θα τραβήξει υγρασία και θα παραμείνει τραγανή).


Ετοιμάστε την κρέμα:

  1. Χτυπήστε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη έως ότου έχετε μια σφιχτή κρέμα. Απλώστε την κρέμα πάνω στην τάρτα.
  2. Πλύνετε προσεκτικά τις φράουλες, σκουπίστε τις και αφαιρέστε το κοτσανάκι τους. Κόψτε στη μέση.
  3. Τοποθετήστε τις προσεκτικά πάνω στην κρέμα και αλείψτε με το πινέλο την επιφάνειά τους με λίγο μαρμελάδα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.