Πίτες και Τάρτες

Βάφλες με κρέμα τυριού (κρέμα τσιζ-κέικ) και φράουλες

Υλικά

  • Μια συσκευασία έτοιμες βάφλες από το σούπερ μάρκετ
  • 500 γρ φρέσκες φράουλες
  • λίγο σιρόπι φράουλα ή λίγο γλυκό του κουταλιού φράουλα


Για την κρέμα:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα light
  • 1 κρέμα στιγμής (για παγωμένο γάλα) με γεύση βανίλια
  • ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ light αδιάλυτο
  • χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε αρχικά την κρέμα (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ): Χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα με το εβαπορέ και την κρέμα στιγμής, και μόλις αφρατέψει ρίχνετε το τυρί κρέμα το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνετε να χτυπηθούν καλά ώστε να έχετε μια αφράτη κρέμα. Ψιλοκόβετε λίγες φρέσκες φράουλες και τις ρίχνετε μέσα στην κρέμα σας, ανακατεύετε απαλά και βάζετε την κρέμα σας στο ψυγείο.
  2. Την επόμενη μέρα ζεσταίνετε για λίγο τις βάφλες σας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια τοστιέρα (το ιδανικό είναι να είναι λίγο τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά). Βγάζετε την κρέμα σας από το ψυγείο και αλείφετε τις βάφλες σας. Μπορείτε είτε να τις αφήσετε μονές, είτε να τις καλύψετε από πάνω με άλλη μια βάφλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τελειώνετε ρίχνοντας από πάνω λίγο σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού φράουλας και φρέσκες φράουλες!


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Μυζηθρο...πουγκάκια αστροπαλίτικα!

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • 3 βανίλιες
  • 70 γρ. φρέσκια μαγιά
  • ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Για τη γέμιση

  • ½ κιλό μυζήθρα
  • λίγη ζάχαρη μαύρη και κανέλα


Για την επικάλυψη

  • αυγό
  • σουσάμι


Για το γαρνίρισμα

  • μέλι, κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε αρχικά τη μαργαρίνη με το λάδι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά ένα-ένα να ομογενοποιηθούν. Έπειτα διαλύετε τη μαγιά καλά μέσα σε χλιαρό νερό, προσθέτετε το ούζο και το ρίχνετε στο μείγμα σας. Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι, αφού έχετε ανακατέψει μέσα σε αυτό τις βανίλιες και το μπέικιν.
  2. Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει καλά 2 με 3 ώρες.
  3. Στη συνέχεια είστε έτοιμη να πλάσετε! Παίρνετε λίγη ζύμη, την ανοίγετε σε μικρό στρογγυλό ζυμαράκι και βάζετε μέσα λίγη μυζήθρα την οποία έχετε ανακατέψει με την μαύρη ζάχαρη (η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκά τα θέλετε, γι αυτό καλύτερα δοκιμάστε τη γέμιση πριν αρχίσετε να γεμίζετε) και την κανέλα.
  4. Κλείνετε την ζύμη σε σχήμα πουγκάκι και τα βάζετε στο ταψί που έχετε βουτυρώσει ελαφρά. Στο τέλος αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με  λίγο σουσάμι από πάνω.
  5. Ψήνετε στους 200 βαθμούς και σερβίρετε με μέλι και κανέλα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.