Monday 27th of March 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Πίτες και Τάρτες

Κολοκυθόπιτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Κολοκυθόπιτα


Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθι κίτρινο
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι
  • 4 κουταλιές τριμμένο τυρί
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κολοκύθι .
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ετοιμάζουμε τα φύλλα και στρώνουμε τα μισά στο ταψί.
  4. Βάλουμε τη γέμιση Και στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα.
  5. Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Καρπουζόπιτα Μήλου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Καρπουζόπιτα Μήλου
Υλικά

  • 1 μεγάλο καρπούζι
  • 6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μέλι
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Αφού θα αφαιρέσετε την καρδιά του καρπουζιού, όλο το «κόκκινο», και το καθαρίσετε από τα κουκούτσια, θα το στύψετε μέσα σε ένα σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά και θα το αφήσετε να στραγγίσει περίπου για 1 ώρα.
  2. Στη συνέχεια θα προσθέσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Το αλεύρι και το ελαιόλαδο θα τα προσθέσετε σιγά-σιγά για να διαπιστώσετε πόσο ακριβώς θα «πάρει» καθώς εξαρτάται από το πόσα υγρά έχει κρατήσει η καρπουζόψυχα. Το μίγμα πρέπει να είναι χυλωτό, ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και σφιχτό.
  3. Στη συνέχεια αφού λαδώσετε ένα ταψάκι και το πασπαλίσετε με σουσάμι θα αδειάσετε το μίγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 2,5 εκ., και θα πασπαλίσετε με το υπόλοιπο σουσάμι.
  4. Θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180ο.
  5. Όταν βγάλετε την καρπουζόπιτα και πριν αρχίσει να κρυώνει θα ρίξετε το υπόλοιπο μέλι, για να απορροφηθεί και θα πασπαλίσετε με σουσάμι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Πηγή: http://www.milosislandinfo.gr

Δοκιμάστε...

μπιφτέκια-σολομούΥλικά (Μερίδες συνταγής 5) 450 γρ.  σολομός φρέσκος 1 αυγό 1 ασπράδι αυγού ½ κούπα αλεύρι για όλες...
φουρτάλια-άνδρουΠρόκειται για μια ομελέτα που πάντα έχει μέσα κάποιο άλλο υλικό εκτός από το αβγό. Συνήθως κύβους...
μπουγιαμπέσα-σούπα-ψαρικώνΥλικά 400 γρ γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες (κρατάτε τα κεφάλια και τα κελύφη για το...
φασόλια-πικάντικα-με-κοτόπουλοΥλικά (Μερίδες συνταγής 8) 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κούπα γλυκού σκόνη...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 88
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 87
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 187
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 56
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 114
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 116
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 116
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 87

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

40
3-4 φορές το μήνα
32
2-3 φορές την εβδομάδα
16
Σπάνια ή ποτέ
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.