Friday 28th of April 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Πίτες

Xoρτόπιτα με φετούλα και δυόσμο.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Xoρτόπιτα με φετούλα και δυόσμο

Υλικά

  • 6 φύλλα χωριάτικα ή κρούστας
  • 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα όπως σπανάκι, μυρώνια και καυκαλίθρες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 πράσα
  • Φρέσκο δυόσμο
  • Άνηθο ή μάραθο αν θέλουμε πιο έντονη γεύση
  • 300 γρ. φέτα
  • Αλάτι αλλά αν η φέτα είναι αλμυρή βάζουμε πολύ λίγο ή και καθόλου
  • Πιπέρι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα μυρωδικά
  2. Κόβουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα χόρτα τα κρεμμυδάκια το πράσο, το δυόσμο και τον άνηθο και τα βάζουμε όλα μαζί σε μία λεκάνη προσθέτοντας αλάτι.
  3. Αν έχουν βγάλει υγρά τα στύβουμε και προσθέτουμε τη φέτα και το πιπεράκι.
  4. Ρίχνουμε το μισό περίπου ελαιόλαδο. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψάκι 40 εκ για πίττα. Αρχίζουμε να απλώνουμε τα φύλλα ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο. Βάζουμε τη μισή γέμιση σε πολύ λεπτή στρώση και από πάνω βάζουμε ένα φύλλο ελαφρά σουρωμένο. Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση.
  5. Τέλος βάζουμε τα άλλα δύο φύλλα και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πιτούλα και τη ραντίζουμε με νερό.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στην κάτω σχάρα με αντιστάσεις.


Tips
Γίνεται πεντανόστιμη αν επιλέξουμε να ανοίξουμε σπιτικό φύλλο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Σπανακόπιτα με λαζάνια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Σπανακόπιτα με λαζάνια

Υλικά για 9 ατομα:

  • 4 ματσάκια σπανάκι (καθαρισμένα και στιμμένα καλά) ή 4 κουτιά κατεψυγμένο σπανάκι (αποψυγμένα και στιμμένα)
  • 1 φλιτζάνι μυρωδικά (όπως μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο, ψιλοκομμένα)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 φλιτζάνι φέτα(τριμμένη)
  • 1 κούπα ρικότα
  • 3 αυγά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • 1/2 κιλό ζυμαρικά λαζάνια (μαγειρεμένα)

Οδηγίες:

  1. Ανακατεύουμε το σπανάκι, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια,τη φέτα,τη ρικότα και τα αυγά.
  2. Τοποθετήστε ένα στρώμα λαζάνια στο κάτω μέρος του ταψιού (23x33 εκατοστών περίπου).
  3. Καλύψτε με το μείγμα από το μισό σπανάκικαι 1/3 της μοτσαρέλας.
  4. Τοποθετήστε άλλο ένα στρώμα λαζάνια.
  5. Καλύψτε με το υπόλοιπο μίγμα σπανάκι και 1/3 της μοτσαρέλας.
  6. Τοποθετήστε άλλο ένα στρώμα λαζάνια και στη συνέχεια την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω, περίπου 30-45 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

 

Δοκιμάστε...

τζατζίκι Υλικά 2 γιαούρτια σακούλας 1 σκελίδα σκόρδο 1 αγγούρι 2 κουταλιές λάδι 1 κουταλιά...
σαντουιτσάκια-πέρκας-με-λαχανικάΥλικά για 4 άτομα 800 γρ πέρκα φιλέτο κομμένα σε 8 μικρά και λεπτά κομμάτια 4 μεγάλα κολοκυθάκια 4...
ζαρκάδι-ψητό-κατσαρόλαςΥλικά 1 κιλό ζαρκάδι 1 ποτήρι ξύδι λίγη ζάχαρη 5 κουταλιές αλεύρι 5 κουταλιές βούτυρο 1 κουταλιά...
μαρουλοσαλάτα-πικάντικηΥλικά (4 μερίδες)   1 μαρούλι 100γρ. ζαμπόν άπαχο 50γρ. γραβιέρα 10 κομμάτια...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 118
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 89
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

40
2-3 φορές την εβδομάδα
28
1-2 φορές το μήνα
23
3-4 φορές το μήνα
14
Σχεδόν καθημερινά
10
Δεν καταναλώνω κόκκινο κρέας
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.