Xoρτόπιτα με φετούλα και δυόσμο.
Υλικά
- 6 φύλλα χωριάτικα ή κρούστας
- 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα όπως σπανάκι, μυρώνια και καυκαλίθρες
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πράσα
- Φρέσκο δυόσμο
- Άνηθο ή μάραθο αν θέλουμε πιο έντονη γεύση
- 300 γρ. φέτα
- Αλάτι αλλά αν η φέτα είναι αλμυρή βάζουμε πολύ λίγο ή και καθόλου
- Πιπέρι
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα μυρωδικά
- Κόβουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα χόρτα τα κρεμμυδάκια το πράσο, το δυόσμο και τον άνηθο και τα βάζουμε όλα μαζί σε μία λεκάνη προσθέτοντας αλάτι.
- Αν έχουν βγάλει υγρά τα στύβουμε και προσθέτουμε τη φέτα και το πιπεράκι.
- Ρίχνουμε το μισό περίπου ελαιόλαδο. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψάκι 40 εκ για πίττα. Αρχίζουμε να απλώνουμε τα φύλλα ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο. Βάζουμε τη μισή γέμιση σε πολύ λεπτή στρώση και από πάνω βάζουμε ένα φύλλο ελαφρά σουρωμένο. Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση.
- Τέλος βάζουμε τα άλλα δύο φύλλα και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πιτούλα και τη ραντίζουμε με νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στην κάτω σχάρα με αντιστάσεις.
Tips
Γίνεται πεντανόστιμη αν επιλέξουμε να ανοίξουμε σπιτικό φύλλο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.