Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο γάλακτος (θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1/2 ποτήρι νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια (προαιρετικά)
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1350 γρ. αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα και τις βανίλιες για 6 - 7 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει καλά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
  3. Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Το ζητούμενο είναι να έχουμε στο τέλος μια ζύμη αφράτη και εύπλαστη.
  6. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα καθαρό πανί και την αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί.
  9. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με διάλυμα αβγού (κρόκος με λίγη ζάχαρη και λίγο νερό) και τα ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν πριν τα τοποθετήσουμε σε αεροστεγή δοχεία.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • έντερα, πατσάς, ποδαράκια από το αρνί
  • 1 φλυτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι από διάφορα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο, φρέσκια ρίγανη, μάραθο)
  • 1 φλυτζάνι χυμός ντομάτας
  • 2 αυγά
  • χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τη συκωταριά και όποιο άλλο κομμάτι του αρνιού διαθέτουμε από αυτά που αναφέρονται. Πλένουμε πολύ προσεκτικά και τα αντεράκια, γυρίζοντάς τα το μέσα έξω.
  2. Τα βάζουμε όλα και τα ζεματίζουμε και μετά πετάμε το νερό. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε με φρέσκο νερό να βράσουν.
  3. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα μυρωδικά και προσθέτουμε τη ντομάτα. Τα αφήνουμε να πάρουν μία με δύο βράσεις.
  4. Όταν η συκωταριά βράσει αρκετά, προσθέτουμε τη σάλτσα με τα μυρωδικά (το νερό μέσα στην κατσαρόλα πρέπει να είναι λίγο, αλλιώς αφαιρούμε όσο χρειάζεται).
  5. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για λίγη ώρακαι μόλις είναι έτοιμα, αυγοκόβουμε τη σούπα.



Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.