Υλικά

  • 450 γρ. βούτυρο φυτικό και γάλακτος (ανάμικτο)
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μαχλέπι τριμμένο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 4 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κρόκους αβγών για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους από τα 4 αβγά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, ρίχνουμε στο μίγμα το μέλι, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλες και το γάλα.
  3. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και μετά το ρίχνουμε στο μίγμα λίγο λίγο και ζυμώνουμε απαλά μια ζύμη αφράτη.
  4. Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα τοποθετούμε στο ταψί, αλείφουμε με τους κρόκους των αβγών (αραιωμένους με λίγο νερό) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Υλικά

  • 2 αρνίσιες συκωταριές
  • 1 κιλό έντερα αρνίσια
  • 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 - 4 μαρούλια
  • άνηθο, μαϊντανό, μάραθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ξύδι, ξύλινα καλαμάκια

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα έντερα με νερό και λεμόνι.
  2. Κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια και τα μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη και ξύδι.
  3. Σε ένα ξύλινο καλαμάκι, περνάμε τα συκωτάκια, τα διπλώνουμε με τα μαρούλια και στη συνέχεια τα τυλίγουμε με τα έντερα μέχρι να καλυφθούν τελείως. Έπειτα τα βάζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο για να πάρουν λίγο χρώμα. Μετά τα βάζουμε σε ένα ταψί, και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο του τηγανιού και αυτό που τα μαρινάραμε και από πάνω ρίχνουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και λίγο κρασί λευκό. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι και βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !



Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.