Ορεκτικά / Σάντουιτς

Τηγανητά μανιτάρια με κάρυ

Τηγανητά μανιτάρια με κάρυ
Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι νερό (ή μπύρα ή λευκό κρασί)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σκόνη
  • 1/2 κιλό μανιτάρια (χρησιμοποιείστε κατά προτίμηση πλευρότους, ή οποιαδήποτε μεγάλα μανιτάρια για να μπορέσετε να τα μαγειρέψετε)
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο φρυγανσμένο ψωμί για το πανάρισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, το αυγό και το κάρυ σε σκόνη.
  2. Βουτάμε τα μανιτάρια στο χυλό και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τα τρίμματα ψωμιού.
  3. Τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να ροδίσει.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Μπουγιουρντί

Μπουγιουρντί

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 2 ντομάτες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (σε φέτες)
  • 120 γρ. φέτα
  • κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες για έξτρα γεύση (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Αναμείξτε τα πάντα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
  2. Ψήστε με σκεπασμένο ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι τα λαχανικά να γίνουν ωραία και μαλακά, για 40-60 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.