Φέτα σαγανάκι με σάλτσα ούζου

Υλικά

  • ½ κιλό φέτα κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια (μέγεθος μιας παλάμης)
  • Αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Βουτήξτε κάθε κομμάτι φέτας σε νερό μετά σε αλεύρι, μετά πάλι σε νερό και μετά πάλι σε αλεύρι και τηγανίστε το σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις δείτε να ροδίζει αφαιρέστε και αφήστε σε πιάτο που έχετε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.
  2. Για να φτιάξετε τη συνοδευτική σος σοτάρετε σε ένα τηγανάκι το κρεμμυδάκι σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σβήνετε με το ούζο. Ρίχνετε στη συνέχεια τον βασιλικό και την κρέμα γάλακτος κι αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  3. Περιχύνετε με αυτή τη σος το σαγανάκι φέτας ή σερβίρετε σε μπολάκι δίπλα από το πιάτο.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.