Ταραμοσαλάτα παραδοσιακή

Υλικά

  • 150 γρ. ταραμά
  • 5 φέτες ψωμί άσπρο μόνο την ψίχα
  • χυμό από 1 1/2 λεμόνι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
  • 1 κρεμμύδακι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλυτζάνι περίπου τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί και το δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να λιώσει και το στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα γουδί βάζουμε τον ταραμά και τον χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
  3. Προσθέτουμε το ψωμί και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να γίνουν ένα μίγμα.
  4. Ρίχνουμε το λάδι λίγο λίγο και ανακατεύουμε.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας πολύ καλά και το φρέσκο κρεμμύδάκι.
  6. Σερβίρεται πασπαλισμένο με άνιθο και μαύρες ελίτσες.


Διατηρείται στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.