Σκαλτσούνια πατάτας με σπανάκι

Υλικά για 40 σκαλτσούνια

Για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 3 αυγά
  • αλάτι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 300 γρ σπανάκι
  • 120 γρ ρικότα
  • 50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα σε κρύο αλατισμένο νερό. Ψιλοκόβουμε τα
κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ζεματίζουμε το σπανάκι σε βραστό νερό
για 5 λεπτά, το στύβουμε και το ψιλοκόβουμε. Το προσθέτουμε στο κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε και αυτό.
Αλατίζουμε σκεπάζουμε το σκεύος και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρικότα θρυμματισμένη. Ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σ'ένα μπόλ και προσθέτουμε
το αλεύρι, λίγο αλάτι και τα 2 αβγά. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο
και κόβουμε από αυτήν 40 δίσκους με διάμετρο 10 εκατοστά. Τοποθετούμε σε κάθε δίσκο λίγη γέμιση.
Χτυπάμε σ'ένα μπόλ το άλλο αβγό και αλείφουμε την περιφέρεια του κάθε δίσκου, το διπλώνουμε στα δύο και δίνουμε το σχήμα μισοφέγγαρου.
Τηγανίζουμε τα σκαλτσούνια σε μπόλικο ελαιόλαδο και τα βάζουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.