Βαρκούλες με κιμά και μπεσαμέλ

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1 ⅓ (1 και 1/3) του φλυτζανιού σπορέλαιο
  • 1 ⅓ (1 και 1/3) του φλυτζανιού κρασί άσπρο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 5 - 6 κούπες αλεύρι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 - 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλιές ντομάτα πελτέ
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο γαρύφαλλο
  • λίγη κανέλλα
  • ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ

  • 8 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιγενή ζύμη.
  2. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη.
  3. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι τον κιμά και το σκόρδο.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ, το πιπέρι, το γαρύφαλλο, την κανέλλα, λίγο αλάτι και λίγο νερό.
  5. Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς για 30 λεπτά ή παραπάνω έως ότου γίνει μία πηχτή σάλτσα.
  6. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι, το γάλα εβαπορέ αραιωμένο σε ίση ποσότητα (όσο το γάλα - τόσο νερό), προσθέτουμε το βούτυρο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
  7. Λίγο πριν σφίξει η μπεσαμέλ, προσθέτουμε το τυρί, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου έχουμε μία σφιχτή μπεσαμέλ.
  8. Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από το ζυμάρι και με αυτές φτιάχνουμε βαρκούλες 10 εκατοστών, κάνοντας ένα βαθούλωμα στη μέση ώστε να μπει η γέμιση.
  9. Στη συνέχεια βάζουμε μία κουταλιά κιμά και κλείνουμε από πάνω με μπεσαμέλ.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 35 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να ροδίσει η μπεσαμέλ.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

 

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.