Πιπερο-τυροσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά
- 6-7 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
- 200 γρ. φέτα πικάντικη
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 3 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι (αν έχετε βάλτε μπούκοβο)
Εκτέλεση
- Ψήνετε τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν εξωτερικά.
- Τις βγάζετε από το γκριλ, τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε.
- Στη συνέχεια τις τοποθετείτε στο μπλέντερ ή σε μούλτι και τις πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μούλτι το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι λίγο αλάτι και πιπέρι και ξαναχτυπάτε μέχρι να έχετε ομοιογενές μίγμα.
- Τρίβετε τη φέτα με ένα πιρούνι ή με το χέρι σε ένα μπολ και μέσα σε αυτό το μπολ προσθέτετε και τον πολτό πιπεριάς.
- Ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε για αλάτι και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρετε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!