Ταραμοσαλάτα με κόκκινο ταραμά

Υλικά (για 2-4 άτομα)

  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 φλιτζάνι λεμόνι
  • 2 κρεμμύδια (προσοχή στο κρεμμύδι να μην καίει πολύ)
  • 200 γραμμάρια ταραμάς κόκκινος
  • 3-4 φλυτζ. ψίχα ψωμιού ολικής ή ζυμωτό (να έχει υφή), μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο καλά




Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μούλτι τις πατάτες κομμένες σε κύβους τον ταραμά, το κρεμμύδι και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα μας.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτετε εναλλακτικά λίγο-λίγο λάδι και λεμόνι. Γαρνίρετε με ελιές και με καρδιά μαρουλιού ή με μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά

Υλικά

  • 170 γραμ. λευκό ταραμά
  • ½ λευκό κρεμμύδι ή 2 κοκκάρια καθαρισμένα (προσοχή στο κρεμμύδι να μην καίει πολύ)
  • 100 ml χυμό λεμόνι
  • 120 ml ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Περνάτε το κρεμμύδι στο μπλέντερ να ψιλοκοπεί. Προσθέτετε τον ταραμά και λίγο-λίγο το λάδι, χτυπώντας τα να γίνουν πολτός (περίπου μισό λεπτό σε γρήγορη ταχύτητα).
  2. Προσθέτετε την ψίχα του ψωμιού και σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι, χτυπώντας και δοκιμάζοντας, ώστε να έρθει ακριβώς στην γεύση που σας αρέσει.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.