Χταπόδι Κρασάτο


Υλικά

  • 1 χταπόδι περίπου 2,5 κιλά
  • 2-3 φύλλα δάφνη
  • 1 φλ. τσαγιού ξύδι
  • 1 κ. σ.  ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι




Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά 2,5 κ. χταπόδι.
  2. Αφήνετε να στραγγίσει.
  3. Το βράζετε με το νερό του μέχρι να μαλακώσει.
  4. Το στραγγίζετε και ρίχνετε 1 φλ. τσαγιού λάδι, να τσιγαριστεί.
  5. Ρίχνετε 1 φλ. τσαγιού ξύδι, 1 κ. σ.  ζάχαρη και 2-3 φύλλα δάφνης, προσθέτετε και το ζουμί του χταποδιού και το αφήνετε να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Λαχανόρυζο κλασσικό


Υλικά

  • 1 λάχανο μικρό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 και 1/2 φλ. τσαγιού πολτό ντομάτας
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι
  • Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση

  1. Σωτάρετε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 φλ. τσαγιού λάδι.
  2. Προσθέτετε 1 λάχανο μικρό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Σβήνετε με 1 και 1/2 φλ. τσαγιού πολτό ντομάτας. Προσθέτετε 2 ποτήρια νερό.
  3. Όταν ψηθεί το λάχανο, προσθέτετε 2 φλ. τσαγιού ρύζι, προσέχοντας να υπάρχει αρκετό νερό. Αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο νερό.
  4. Αφήνετε να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.