Τηγανίτες μήλου

Υλικά

  • 1 μήλο
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι
  • 2 κουταλιές ούζο
  • μέλι, κανέλα και καρύδια για το γαρνίρισιμα




Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε 1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη, 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι, 2 κ. σ. ούζο, 1 και 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 3/4 φλιτζανιού νερό περίπου.
  2. Ρίχνετε τη ζύμη κουταλιά κουταλιά σε καυτό λάδι και όταν τηγανιστούv, τις σερβίρετε με ζεστό μέλι και τις πασπαλίζετε με κανέλλα και κοπανισμένα καρύδια.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Καλαμαράκια γεμιστά


Υλικά

  • 1,5 κ. καλαμαράκια
  • 1/2 κ. ψιλοκομμένα φρέσκα ή ξερα κρεμμύδια
  • 1 κουτί ντομάτες αποφλειωμένες
  • 3/4 φλ. άσπρο κρασί
  • 1 φλ. ρύζι
  • 2 κ. σ. γαλέτα
  • αλάτι πιπέρι, ελαιόλαδο, μαϊντανό και άνηθο




Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε 1,5 κ. καλαμαράκια.
  2. Ψιλοκόβετε τα εντόσθια και τα πλοκάμια τους.
  3. Σωτάρετε με 3/4 φλ. λάδι, 1/2 κ. ψιλοκομμένα φρέσκα ή ξερα κρεμμύδια και τα πλοκάμια.
  4. Τα σβήνετε με 3/4 φλ. άσπρο κρασί. Ρίχνετε 1 φλ. ρύζι, 2 κ. σ. γαλέτα, αλάτι πιπέρι, μαϊντανό και άνηθο.
  5. Γεμίζετε τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση και τα τσιγαρίζκε με 1/2 φλ. λάδι προσεκτικά.
  6. Ρίχνετε και 1 κουτί ντομάτες αποφλειωμένες και λειωμένες και αφήνετε να βράσουν για 1,5 ώρα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.