Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 3 χτυπημένα αυγά
  • 1 φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ. τριμμένη φέτα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 φλ. πουρέ πατάτας
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Ξύνετε και πλένετε 1 κιλό κολοκυθάκια.
  2. Τα τρίβετε στο χοντρό τρίφτη και τα αλατίζετε.
  3. Τα αφήνετε 1 ώρα και μετά τα στίβετε καλά.
  4. Προσθέτετε 3 χτυπημένα αυγά, 1 φρυγανιά τριμμένη, 200 γρ. τριμμένη φέτα, 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι, 1 φλ. πουρέ πατάτας και 1 κουταλιά αλεύρι.
  5. Το αφήνετε να σφίξει στο ψυγείο.
  6. Πλάθετε κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αγγινάρες με αρακά

Υλικά

  • 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 750 γρ. αρακά
  • 6 - 8 αγγινάρες
  • 1 φλ. πολτό ντομάτας
  • άνηθος, μαϊντανός, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

 




Εκτέλεση

  1. Σωτάρετε 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή 10 φρέσκα κρεμμυδάκια με 1 φλ. τσαγιού λάδι.
  2. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
  3. Ρϊχνετε 750 γρ. αρακά και 6 - 8 αγγινάρες με το κοτσάνι προς τα πάνω.
  4. Προσθέτετε 1 φλ. πολτό ντομάτας, λίγο άνηθο και μαϊντανό και 1 φλ. νερό.
  5. Αφήνετε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.