Tuesday 27th of June 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Μουσακάς με λίγες θερμίδες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά για 4 άτομα

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες(όχι μακρόστενες)
  • 3 μεγάλα κολοκύθια
  • 1/2 κιλό κιμά από γαλοπούλα ή κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • λίγο μπαχάρι
  • λίγο γαρύφαλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ light
  • 6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουτλιές της σούπας τυρί ρεγκάτο light
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος (οι φέτες να έχουν πάχος 0,5 - 1 εκατοστό). Πλένουμε τις φέτες, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
  2. Σε ταψάκια βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τις φετούλες χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και αφού έχουν στραγγίσει καλά.
  3. Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά τις φέτες με σπορέλαιο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή λίγο περισσότερο μέχρι να ψηθούν.
  4. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε την ντομάτα, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρ και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά.
  5. Σε ένα πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί τοποθετούμε τις φέτες πατάτας ώστε να σκεπαστεί η βάση του ταψιού, μετά βάζουμε το κολοκύθι και μετά τη μελιτζάνα. Από πάνω βάζουμε τον κιμά και τον απλώνουμε καλά. (Αν έχουμε περισσότερα υλικά κάνουμε 2 φορές την ίδια διαδικασία).
  6. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το εβαπορέ αραιωμένο με νερό σε ίδια αναλογία δηλαδά ένα κουτί εβαπορέ με ένα κουτί νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
  7. Ρίχνουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το τυρί και αλάτι προσέχοντας να μη γίνει αλμυρό. Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να γίνει μια σχετικά σφιχτή μπεσαμέλ.
  8. Μόλις είναι έτοιμη τη ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 30-45 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Share

Δείτε επίσης !

» Ρώσικη σαλάτα

Υλικά2 πατάτες2 καρότα μικρά ή 1 μεγάλο½ φλυτζάνι του τσαγιού αρακάς2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμέναμαγιονέζαΓια τη μαγιονέζα1 κουταλιά[...]

» Σπαγγέτι με σάλτσα καρότο

Υλικά για 4 άτομα1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι Νο 61 κονσέρβα ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες1 μεγάλο κρεμύδι ξερό, ψιλοκομμένο1[...]

» Τυροψωμάκια

   Υλικά1 πακέτο μαργαρίνη1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 gr)1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500gr)1 μπολ διάφορα τυριά τριμμένα (π.χ. γκούντα,[...]

» Πατατοσαλάτα

Υλικά για 4 άτομα3 μεγάλες πατάτες4 - 5 φέτες ζαμπόν1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο4 κουταλιές της σούπας (γεμάτες)[...]

» Μπρόκολο ογκρατέν

Υλικά για 4 άτομα1 μεγάλο ή 2 μικρά μπρόκολα1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος4 φέτες μπέικον ή ζαμπόν1 μπολάκι τριμμένη φέτα ή άλλο τυρί της[...]

Δοκιμάστε...

χοιρινό-ψητό-με-γάλαΥλικά για 4-6 άτομα 1 κιλό καρέ από χοιρινό (κόντρα χωρίς κόκαλο) 3 κουταλιές μαργαρίνη...
τιραμισούΥλικά 1½ κουτ. σούπας σκόνη στιγμιαίου καφέ 1¼ φλυτζάνι βραστό νερό 250 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ 1...
πένες-με-λαχανικά-και-κρέμα-γάλακτοςΥλικά 1/2 κιλό πένες 2 καρότα ψιλοκομμένα σε λωρίδες 2 κολοκύθια ψιλοκομμένα σε λωρίδες 250 γρ....
γαρίδες-καυτερές-με-λαχανικάΥλικά 500γρ γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη 1...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 121
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 91

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά τρώτε φρούτα;

Πόσο συχνά τρώτε φρούτα;

75
Καθημερινά
16
1-2 φορές την εβδομάδα
11
3-4 φορές την εβδομάδα
11
Σπάνια / Δεν τρώω
8
2-3 φορές το μήνα
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.