Tuesday 27th of June 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Μαρμελάδες / Κομπόστες

Μαρμελάδα βερίκοκο σπιτική

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μαρμελάδα βερίκοκο σπιτική

Υλικά

  • 2 κιλά βερίκοκα
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη




Εκτέλεση

  1. Πλένετε 2 κιλά βερίκοκα, τα χωρίζεται και βγάζετε τα κουκούτσια.
  2. Τα βράζετε με 1 φλ. τσαγιού νερό για 10 λεπτά. Τα περνάτε απο το μύλο.
  3. Προσθέτετε 1 και 1/2 κιλό ζάχαρη και βράζετε τη μαρμελάδα για 10 λεπτά.
  4. Την αφήνετε μια μέρα και την επόμενη την ξαναβράζετε μέχρι να δέσει.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Μαρμελάδα φράουλα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες και σφιχτές
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Αφήνετε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε στρώσεις φράουλας και ζάχαρης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αφήνετε για μια μέρα τις φράουλες με τη ζάχαρη μες στην κατσαρόλα.
  2. Την επόμενη μέρα βράζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, αρχικά σε δυνατή φωτιά (μέχρι να πάρει την πρώτη βράση) και στη συνέχεια χαμηλώνετε και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην σας κολλήσει. Αφήνετε να κρυώσει και αφήνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σας να «ξεκουραστεί» για ακόμη μια μέρα.
  3. Την επομένη μέρα βάζετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει (θα χρειαστείτε άλλο ένα δεκάλεπτο περίπου). Η μαρμελάδα σας έχει «δέσει» όταν βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα πιάτο δεν θα απλώνει.
  4. Αφήνετε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει καλά και μεταφέρετε σε γυάλινα μπολ που έχετε βουτήξει προηγουμένως σε βραστό νερό για να τα αποστειρώσετε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δοκιμάστε...

τηγανητά-μήλα-με-κανέλαYλικά 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο 4 μέτρια μήλα ποικιλίας Granny Smith (πράσινα) ½ κούπα μαύρη...
τούρτα-κρέπας-σοκολάτα-πορτοκάλιΥλικά 10 φύλλα κρέπας 2 συσκευασίες έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ 2 κουτ. σούπας...
σολομός-φιλέτο-μαριναρισμένοςΥλικά για 4 άτομα 4 φιλέτα σολομού (περίπου 800 γρ.)αλάτι, πιπέριΓια τη μαρινάδα3 κουταλιές της σούπας...
παστίτσιο-με-ρύζι-και-ροκφόρΥλικά για 4 άτομα 300 γρ. μακρύκοκκο ρύζι 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι 6 κουταλιές της σούπας...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 121
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 91

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Τι κάνετε για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας;

Τι κάνετε για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας;

1
33
Προσέχω να μην το παρακάνω
2
22
Τίποτα το ιδιαίτερο
3
13
Διατροφή με διατροφολόγο
4
10
Γυμναστική / Αθλητισμό
5
8
Διατροφή με λίγες θερμίδες
6
2
Διαίτες express από φίλους / περιοδικά
Add a new response!
» Go to poll »
3 Votes left

jVS by www.joomess.de.