Monday 27th of March 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Μαρμελάδες / Κομπόστες

Μαρμελάδα βερίκοκο σπιτική

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μαρμελάδα βερίκοκο σπιτική

Υλικά

  • 2 κιλά βερίκοκα
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη




Εκτέλεση

  1. Πλένετε 2 κιλά βερίκοκα, τα χωρίζεται και βγάζετε τα κουκούτσια.
  2. Τα βράζετε με 1 φλ. τσαγιού νερό για 10 λεπτά. Τα περνάτε απο το μύλο.
  3. Προσθέτετε 1 και 1/2 κιλό ζάχαρη και βράζετε τη μαρμελάδα για 10 λεπτά.
  4. Την αφήνετε μια μέρα και την επόμενη την ξαναβράζετε μέχρι να δέσει.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Μαρμελάδα φράουλα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες και σφιχτές
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Αφήνετε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε στρώσεις φράουλας και ζάχαρης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αφήνετε για μια μέρα τις φράουλες με τη ζάχαρη μες στην κατσαρόλα.
  2. Την επόμενη μέρα βράζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, αρχικά σε δυνατή φωτιά (μέχρι να πάρει την πρώτη βράση) και στη συνέχεια χαμηλώνετε και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην σας κολλήσει. Αφήνετε να κρυώσει και αφήνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σας να «ξεκουραστεί» για ακόμη μια μέρα.
  3. Την επομένη μέρα βάζετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει (θα χρειαστείτε άλλο ένα δεκάλεπτο περίπου). Η μαρμελάδα σας έχει «δέσει» όταν βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα πιάτο δεν θα απλώνει.
  4. Αφήνετε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει καλά και μεταφέρετε σε γυάλινα μπολ που έχετε βουτήξει προηγουμένως σε βραστό νερό για να τα αποστειρώσετε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δοκιμάστε...

ορεκτικό-πέστροφαςΥλικά 400 γρ. (περίπου) καπνιστή πέστροφα 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα 1 κουταλάκι γλυκού λεμόνι λίγο...
βασιλόπιτα-παραδοσιακήΥλικά 5 1/2 φλιτζ. αλεύρι 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 1/2 φλιτζ. βούτυρο 1 1/4 φλιτζ....
τυρόπιτα-με-σπιτικό-φύλλοΥλικά για ταψί Νο 40 1 λίτρο γάλα 6 αβγά 250 γρ. φέτα τριμμένη 250 γρ. ανθότυρο...
παγωτό-μπανάνα-lightΥλικά (για 8 μερίδες) 2 κούπες γάλα 1,5% 240 ml παστεριωμένο γάλα ελαφρύ 1 κουταλιά γλυκού...



 


Ψηφοφορίες

Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 187
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 88
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 56
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 116
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 87
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 87
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 116
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 114

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

39
2-3 φορές την εβδομάδα
28
1-2 φορές το μήνα
23
3-4 φορές το μήνα
14
Σχεδόν καθημερινά
10
Δεν καταναλώνω κόκκινο κρέας
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.