Μαρμελάδες / Κομπόστες

Μαρμελάδα βερίκοκο σπιτική

Μαρμελάδα βερίκοκο σπιτική

Υλικά

  • 2 κιλά βερίκοκα
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη




Εκτέλεση

  1. Πλένετε 2 κιλά βερίκοκα, τα χωρίζεται και βγάζετε τα κουκούτσια.
  2. Τα βράζετε με 1 φλ. τσαγιού νερό για 10 λεπτά. Τα περνάτε απο το μύλο.
  3. Προσθέτετε 1 και 1/2 κιλό ζάχαρη και βράζετε τη μαρμελάδα για 10 λεπτά.
  4. Την αφήνετε μια μέρα και την επόμενη την ξαναβράζετε μέχρι να δέσει.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες και σφιχτές
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Αφήνετε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε στρώσεις φράουλας και ζάχαρης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αφήνετε για μια μέρα τις φράουλες με τη ζάχαρη μες στην κατσαρόλα.
  2. Την επόμενη μέρα βράζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, αρχικά σε δυνατή φωτιά (μέχρι να πάρει την πρώτη βράση) και στη συνέχεια χαμηλώνετε και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην σας κολλήσει. Αφήνετε να κρυώσει και αφήνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σας να «ξεκουραστεί» για ακόμη μια μέρα.
  3. Την επομένη μέρα βάζετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει (θα χρειαστείτε άλλο ένα δεκάλεπτο περίπου). Η μαρμελάδα σας έχει «δέσει» όταν βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα πιάτο δεν θα απλώνει.
  4. Αφήνετε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει καλά και μεταφέρετε σε γυάλινα μπολ που έχετε βουτήξει προηγουμένως σε βραστό νερό για να τα αποστειρώσετε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Page 1 of 2

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.