Wednesday 18th of January 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Μαρμελάδες / Κομπόστες

Μαρμελάδα βερίκοκο σπιτική

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μαρμελάδα βερίκοκο σπιτική

Υλικά

  • 2 κιλά βερίκοκα
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη




Εκτέλεση

  1. Πλένετε 2 κιλά βερίκοκα, τα χωρίζεται και βγάζετε τα κουκούτσια.
  2. Τα βράζετε με 1 φλ. τσαγιού νερό για 10 λεπτά. Τα περνάτε απο το μύλο.
  3. Προσθέτετε 1 και 1/2 κιλό ζάχαρη και βράζετε τη μαρμελάδα για 10 λεπτά.
  4. Την αφήνετε μια μέρα και την επόμενη την ξαναβράζετε μέχρι να δέσει.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Μαρμελάδα φράουλα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες και σφιχτές
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Αφήνετε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε στρώσεις φράουλας και ζάχαρης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αφήνετε για μια μέρα τις φράουλες με τη ζάχαρη μες στην κατσαρόλα.
  2. Την επόμενη μέρα βράζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, αρχικά σε δυνατή φωτιά (μέχρι να πάρει την πρώτη βράση) και στη συνέχεια χαμηλώνετε και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην σας κολλήσει. Αφήνετε να κρυώσει και αφήνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σας να «ξεκουραστεί» για ακόμη μια μέρα.
  3. Την επομένη μέρα βάζετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει (θα χρειαστείτε άλλο ένα δεκάλεπτο περίπου). Η μαρμελάδα σας έχει «δέσει» όταν βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα πιάτο δεν θα απλώνει.
  4. Αφήνετε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει καλά και μεταφέρετε σε γυάλινα μπολ που έχετε βουτήξει προηγουμένως σε βραστό νερό για να τα αποστειρώσετε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δοκιμάστε...

ομελέτα-με-μανιτάρια,-σπανάκι-και-φέταΥλικά 1/2 κουταλιά βούτυρο 120 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες 60 γρ. σπανάκι 1 κουταλιά της σούπας...
σαλάτα-λάχανο-με-λουκάνικο-φρανκφούρτηςΥλικά 1 μικρό λευκό λάχανο 2 μεγάλα καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 μεγάλα...
κουλουράκια-παξιμαδάκια-εκ-κυθήρωνΥλικά 5 κιλά αλεύρι 4 κουταλιές της σούπας αλάτι 1 κιλό ελαιόλαδο 50 γρ. μαγιά 2 ¼  λίτρα...
γαύρος-στο-φούρνοΥλικά για 4 άτομα 1 κιλό γαύρο 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 113
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 54
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 83
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 83
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 84
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 109
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 184
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 112

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

36
2-3 φορές την εβδομάδα
27
1-2 φορές το μήνα
23
3-4 φορές το μήνα
14
Σχεδόν καθημερινά
9
Δεν καταναλώνω κόκκινο κρέας
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.