Λαχανικά

Μπριάμ κλασσικό

Μπριάμ


Υλικά

  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 2-3 ντομάτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε φέτες (περίπου μισό εκατοστό πάχος) τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
  2. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαϊντανό.
  3. Ξεφλουδίζετε και τρίβετε τις ντομάτες.
  4. Αλατοπιπερώνετε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τις βάζετε σε στρώσεις στο ταψί.
  5. Ρίχνετε ανάμεσα στις στρώσεις μαϊντανό, σκόρδο και ντομάτες.
  6. Συνεχίστε ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
  7. Περιχύνετε με ένα φλ. λάδι και ψήστε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Λαχανάκια Βρυξελλών ογκρατέν

Λαχανάκια Βρυξελλών ογκρατέν

Υλικά (4-6 μερίδες)

  • 900 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών (καθαρισμένα και κομμένα στη μέση)
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού γραβιέρα (τριμμένη)
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί Parmigiano Reggiano (τριμμένη)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών μέχρι να μαλακώσουν και τα βγάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιγοκαβουρντίζουμε μέχρι να αρχίσει να πάρει λίγο απαλό καφέ χρώμα.
  4. Ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνεουν κρέμα.
  5. Τοποθετούμε τα λαχανάκια Βρυξελλών μαζί με τη σάλτσα μπεσαμέλ και απλώνουμε σε ένα ταψί.
  6. Ανακατέψτε τη φρυγανιά και τα τυριά και πασπαλίζουμε πάνω από τα λαχανάκια Βρυξελλών.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω, περίπου για 15-20 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.